Skip to content
Vinsmagning hos FOF København

Store barolovine

Ved Jesper Hedegaard

I regionen Piemonte ligger det lille sagnomspundne vindistrikt Barolo. Herfra kommer den berømte vin af samme navn lavet på nebbiolo-druen, som er berømt – og berygtet – for at frembringe nogle af de »ondeste«, mest tannin-rige vine i verden.

En god barolo kræver tid, og selv efter 10 eller 20 års lagring vil den stadig have en karakteristisk tørhed, som ofte ikke bliver rundet helt af. En klassisk barolo har duft- og smagsnoter af bl.a. tobak, lakrids, kamfer og asfalt. Det tager tid og måske mange forsøg at lære barolo’erne at kende – og at komme til at elske dem – og nogle opgiver undervejs! Men for dem, der virkelig kommer til at holde af området, bliver det ofte den helt store kærlighed, og for de inkarnerede tilhængere eksisterer der ikke større vin på kloden.

Tag med på denne tur, hvor vi hører om – og smager – seks store barolo’er, såvel unge som lidt ældre, fra nogle af de bedste producenter.

Efter en introduktion til området og dets historie fortælles der om status for området i dag – hvordan går det med kampen mellem traditionalisterne og modernisterne? Hvordan er de seneste årgange? Skal en barolo stadig gemmes 20 år, eller har den globale opvarmning medført, at vinene er hurtigere drikkemodne? Hvem er de nye stjerne-producenter, hvem er »rising stars« – og hvem er måske faldet af på den?

Pris inkl. vin.

Medbring egen gode vinglas.

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser