Skip to content
Vinforedrag og smagning hos FOF København

Supertoscana

Supertoscana

– italiensk med et strejf af Bordeaux

Hør historier og fakta om de super-toscanske vine – lige fra den spæde start i 1970’erne til de helt nyproducerede. Vi tager pulsen på og smager de bedste vine fra forskellige top-producenter i regionen.

Toscana er Italiens største vinregion, og de mange vinproducenter her fremstiller et væld af spændende vine. Hoveddruen i de røde vine er sangiovese, og de mest berømte områder er Chianti og Brunello di Montalcino. Men siden starten af 1970'erne har en helt ny vinkategori – de såkaldte supertoscanere med berømtheder som Sassicaia og Tignanello – set dagens lys, og i dag er det næsten dem, man taler mest om.

Supertoscana-vine er hovedsageligt lavet på bordeaux-druer som cabernet (sauvignon og franc) og merlot, og der er typisk kun en smule sangiovese-drue i – hvis overhovedet noget.

Vinene bliver produceret i hele Toscana, og der er en del producenter i Chianti og Brunello di Montalcino, som både laver klassiske vine fra området på sangiovese og samtidig også supertoscanere med et nyt drue-blend.