Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Vinsmagning hos FOF København: Toscanas mangfoldige vine

Toscanas mangfoldige vine

Toscanas mangfoldige vine

Toscana er et af Italiens bedste og mest mangfoldige vindistrikter med store forskelle på stil og kvalitet.

De fleste kender og har smagt vinene fra distriktet Chianti, men kvaliteten er i dag generelt meget, meget bedre end i gamle dage med de kendte bastflasker. Alligevel er der stor forskel på de bedste producenter og resten.

Brunello di Montalcino er et navn, der vækker ærefrygt, men også her er der store forskelle på de billige og dyre – og prisen er langtfra nogen garanti for kvaliteten, hvortil kommer at der er store forskelle på årgangene.

Super-Toscana er et begreb, der knytter sig til de vine, der i starten af 1970’erne kom til verden og var lavet på først og fremmest de franske druer Cabernet Sauvignon og Merlot i stedet for den lokale Sangiovese. Det var først og fremmest navne som Sassicaia og Tignanello, der gjorde disse vine berømte, men nye Super-Toscana-vine kommer til hvert år – nogle mere "super" end andre.

Distrikter som Vino Nobile di Montepulciano og Montepulciano d'Abruzzo er knap så kendte af de fleste, men her laver man skam også spændende vine – først og fremmest røde.

Kom med på denne rundtur, hvor Toscana vil blive gennemgået ved smagning af seks-syv primært røde vine fra de forskellige underområder i Toscana.

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser