Skip to content
Vinsmagning hos FOF København med Jesper Hedegaard

Vertikal smagning: bourgogne i store årgange

Bourgogne er anderledes end Bordeaux – meget mindre og uden slotte med stor produktion, men derimod med en masse små bønder/domæner typisk med en række parceller spredt over en enkelt eller to kommuner og en produktion på nogle få tusinde – eller hundrede! – flasker af de enkelte vine.

Til denne smagning tager vi ikke udgangspunkt i ét slot/én producent i forskellige årgange, men du kan i stedet  glæde dig til at smage store årgange fra forskellige top-producenter. Vi indleder med en kort introduktion til Bourgogne og dets vine.

Vores vinklubbestyrer Jesper Hedegaard gennemgår overordnet de forskellige årgange, og undervejs vil du også høre mere om de vine, vi smager, og om de enkelte producenter.

Hvordan har årgange som 2010, 2009, 2005 og sågar 1983 det i dag, og hvad kan vi forvente os af nyere årgange? Hvilke producenter er over- eller undervurderede, og hvem er de nye stjerner på vej op i det vanvittige bourgogne-marked, hvor priserne bare stiger og stiger, og value-for-money-vine bare er rigtig svære at finde? Alt dette og mere kan du blive klogere på til denne smagning.

Ud over gode årgange er der et ’mini-tema’ i form af kommunen Nuits-St.-Georges. Den er nabo til berømte Vosne-Romanée (hvorfra vi også smager to vine), men den er væsentlig mindre ’hypet’, og den kan derfor ofte levere samme kvalitet til lavere pris.

Vi skal smages følgende vine:

  • 2015 Nuits-St.-Georges 1. Cru ”Clos des Argillieres”, Patrice Rion
  • 2010 Nuits-St.-Georges 1. Cru ”Clos de la Maréchale”, Jean-Frederic Mugnier
  • 2009 Nuits-St.-Georges 1. Cru ”Les Pruliers”, Robert Chevillon
  • 2009 Échézeaux Grand Cru, Mongeard-Mugneret
  • 2005 Vosne-Romanée “Les Orveaux” 1. Cru, Mongeard-Mugneret
  • 1983 Gevrey-Chambertin “Clos de la Justice”, Pierre Bourée
Ret til ændringer forbeholdes.