Skip to content
Mindfulness i bevægelse – FOF København – foto Danni Juelskjær

Mindfulness i bevægelse

Se en video fra kurset, eller læs mere i teksten herunder.

Denne video kan du kun se, hvis du accepterer alle cookies.

Mindfulness i bevægelse

Der er mange grunde til at meditere, og formålet kan variere fra person til person. Nogle mennesker mediterer for at finde fred og ro i deres sind, mens andre gør det for at øge deres koncentrationsevne eller for at håndtere stress og negative følelser. Derudover kan meditation også hjælpe med at øge opmærksomheden, empati og tilfredshed i livet, samt forbedre fysisk og mentalt velvære.

På dette kursus vil du blive undervist i mindfulness-meditation som en træningsform til at opnå større kapacitet af kropslig- og mental bevidsthed, som automatisk fører til dybere selvindsigt og selvkontrol. Træning er en kombination af buddhistisk meditation og japansk kampkunst. 

Undervisningens røde tråd er fokus på åndedrættet, og hvordan vi kan ændre en stresset tilstand til en afslappet og ressourcefuld tilstand – blot ved hjælp af nærvær og fokus på åndedrættet.

Vi arbejder med principper fra buddhistisk meditation, og rammen er bygget op omkring den fredfulde japanske kampkunst aikido, som betyder "harmoniens vej". Her handler det helt grundlæggende om at møde forskellighed med indre ro, nysgerrighed og åben hjertelighed.

Værd at vide

  • Påklædning: Løse lange bukser samt t-shirt eller langærmet bluse.
  • Der er herre- og dameomklædning samt badefaciliteter på stedet.

Du kan læse mere om kurset på afslapning.nu

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 01.03.2023 19:00-21:00 Valby Judoklub Danni Juelskjær
2 Onsdag 08.03.2023 19:00-21:00 Valby Judoklub Danni Juelskjær
3 Onsdag 15.03.2023 19:00-21:00 Valby Judoklub Danni Juelskjær
Se alle Se færre
Underviser

Danni Juelskjær

Mit navn er Danni, jeg er født i 1977, bosiddende i København og far til Isabella. Efter flere personlige kriser med bl.a. en personlig konkurs med en virksomhed med tilhørende PTSD, valgte jeg i februar 2009 at lave et radikalt skift i mit liv ved at starte til den japanske kampkunst aikido.

Jeg mærkede ret hurtigt, hvilken healende effekt Aikido havde på min krop og mit mentale velvære efter alt for mange år med stress. I 2010 besluttede jeg mig for at flytte 14 måneder til udlandet, Israel, hvor jeg boede som ushi deshi (som betyder at være dedikeret elev under en mester). Her studerede jeg aikido og meditation ud fra buddhistiske, integral-psykologiske (Ken Wilber) og filosofiske perspektiver under aikido sensei- og dharmalærer Miles Kessler.

I dag underviser jeg i aikido og mindfulness-meditation som en træningsform til at opnå større kapacitet af kropslig og mental selvbevidsthed. Jeg er uddannet i den theravada buddhistiske meditationsform vipassana, som også betyder "indsigtsmeditation" eller bedre kendt i vesten som "mindfulness meditation". Jeg er derudover uddannet aikido-instruktør. 

Hertil har jeg studeret kropsterapi, psykologi og filosofi i over 10 år. Læs mere på afslapning.nu.