Skip to content
Yoga og mindfulness hos FOF København

Fascial flow

Fascial flow

Vi arbejder med bindevævet som både binder os sundt sammen og som afspejler vores levede liv.

Fascier eller bindevæv (the connective tissue) er det væv, som binder alt i din krop sammen. Det består af bindevævshinder, der er skabt til at kunne bevæge sig frit og glidende mod hinanden. Bindevævshinderne løber som lange bånd gennem kroppen og forbinder os helt fra vores storetå til tungespids. Hver muskelfiber og hver muskel har også sin egen hinde, og i hinderne løber blodårer og nerver. Bindevævet er i sin sunde version en levende, elastisk struktur, som er fyldt af væske hvorigennem der hele tiden bliver kommunikeret og reageret på de situationer, du befinder dig i.

Bindevævets tilstand og dit velvære i egen krop er dybt forbundet. Angst, stress, traumer eller ensidige bevægelsesmønstre, får bindevævet til at trække sig sammen og blive stift, ufølsomt og tørt. Det kan både vise sig som smerter, reaktioner fra nervesystemet eller en manglende evne til at mærke dine kropssansninger.

I Fascial flow arbejder vi både på at genskabe bindevævets flow og på at bryde de vanemæssige, fysiske og psykiske mønstre. Når vi flytter kroppens holdning og mønstre via bevidsthed og blide, dynamiske og nye strukturerende øvelser, vil du med tiden lære at regulere dig selv og få adgang til et sundt kropsmønster.

Med Fascial flow vil du opleve nærvær, fokus og sansning i din krop, som med tiden øger din vitalitet, ændrer dine uhensigtsmæssige mønstre. Samtidig oparbejder du en bedre kropsholdning og funktionalitet i dit bevægelsesmønster og din smertehåndtering.

Fascial flow foregår i lette små øvelser, der nemt kan passes ind i en travl hverdag. Vi udforsker bindevævet og væskerne i kroppen og via langsomme og blide bevægelser gives der plads til bevidst kontakt med dine sansninger. Du vil opleve, at øvelserne guider dig til at blive afslappet og at kroppens vitalitet således genoprettes. Bevægelserne regulerer det autonome nervesystem, der forløser stress og stabiliserer din måde at være i verden på, så din mentale, følelsesmæssige og fysiske balance øges.

Fascial flow kort:

  • Beroliger nervesystemet og giver adgang til livsenergien
  • Forbedrer evnen til at fokusere og hvile
  • Opbygger en større sanselighed og kropsforståelse og -kontakt
  • Giver psykisk såvel som fysisk overskud
  • Hjælper til at håndtere smerte og ubehag
  • Opbygger de indre korset-muskler og forbedrer muskel-tonus
  • Opbygger kropsholdning, balance og smidighed
  • Udvikler et bedre forhold mellem tyngde og lethed
  • Reparerer de tidlige reflekser
Filtrér