Skip to content
Yin Yoga workshop til dig i overgangsalderen.

Yin yoga og (peri) menopause – workshop

Overgangsalder kan være en periode med store udfordringer, og kvinder oplever ofte at være i ubalance med sig selv – både fysisk og psykisk. Overgangsalder er dog en naturlig fase i en kvindens liv og kan også føre til selvindsigt, fornyelse og nye muligheder. I Østen kaldes tiden efter overgangsalderen for "kvindens andet forår".

I denne workshop skruer vi ned for tempoet og op for nærvær, selv-accept og egenomsorg. Vi skal bevæge os med langsomhed og indre opmærksomhed for at dyrke den feminine, stille, meditative, afkølende yin-energi, som er modvægten til den maskuline, varme, aktive, udadvendte yang-energi. Denne yin-praksis er særlig skabt for kvinder i overgangsalder og kan bringe balance til nervesystemet, smidiggøre og rehydrere bindevævet samt stimulere livsenergien og de indre organer. Det er en praksis, der skaber den nødvendig ro og hvile, så kvinden kan genskabe kontakten til sig selv og sit indre landskab.

I denne workshop vil du blive guidet trygt og kærligt igennem...

  • Et lille oplæg om overgangsalder fra et østligt perspektiv
  • En energifrigørende praksis for leddene
  • En komplet yin yoga-praksis
  • Små meditationer og refleksionsøvelser
  • Beroligende åndedrætsøvelser
  • En guidet afspænding
  • Forslag til nemme øvelser, du kan lave i hverdagen

Værd at vide

Du er hjerteligt velkommen, lige meget hvor du er i din rejse igennem perimenopausen og menopausen. Det kan være, at du er en kvinde i starten af fyrrerne, der gerne vil forberede dig til den næste stor livsovergang. Det kan være, at du allerede mærker en del fysiske og psykiske forandringer i forbindelse med din overgangsalder. Det kan også være, at du er landet på den anden side, hvor menstruationscyklussen er ophørt.

Tidligere erfaring med yoga er ikke nødvendig.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte underviser Evangelia Xiromeriti på evi@chandrayoga.dk.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 22.09.2024 10:00-13:00 KBH K, Teglgårdstræde Evangelia Xiromeriti
Underviser

Evangelia Xiromeriti

Uddannelse: Jeg er uddannet yogalærer og videreuddannet i børneyoga, familieyoga og tween/teens yoga.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg er oprindeligt uddannet miljøingeniør og begyndte at dyrke yoga på grund af dårlig kropsholdning og en masse spændinger i kroppen. Yoga var en spændende, anderledes form for bevægelse, som havde en vidunderlig effekt på min krop og mit sind, og jeg fik hurtigt lyst til at dykke dybere ned i yogaens univers, derfor tog jeg min første yogalærereuddannelse i København. Jeg har siden været forbi Indien for at gennemføre en uddannelse i klassisk hatha yoga og har bl.a. specialiseret mig i yin yoga, restorativ yoga, gravidyoga og børne/familie yoga. For mig er yogaen en praksis, hvor alle kan være med uanset alder, fysisk form og tidligere erfaring med yoga. Min intention, når jeg underviser, er at skabe et trygt rum, hvor vi kan bevæge kroppen, komme i kontakt med åndedrættet og berolige nervesystemet, så klassen forlades med en følelse af velvære i kroppen, ro i sindet og glæde i hjertet.

Undervisningserfaring: Jeg har undervist siden 2011 i forskellige yogastudioer, fitnesscentre, firmaer, foreninger, børnehaver og skoler, samt afholdt yogaworkshops og retreats i Danmark og i Grækenland. Jeg har undervist alt fra mor/baby yoga til senioryoga, fra gravidyoga til firmayoga, fra børneyoga til dynamisk fitness yoga – og jeg er vild med det hele!

Andet: Jeg kommer oprindeligt fra Grækenland og har boet i København siden 2008. Derudover har jeg to børn. Se evt. mere om mig på chandrayoga.dk.