Skip to content
Lær at spille theremin – FOF København

Theremin-workshop – for dig der ikke er musiker

Theremin-workshop – for dig der ikke er musiker

Har du også altid undret dig over den hjemsøgende lyd i introen til Barnaby? Nu kan du selv få lov at spille på det mystiske instrument bag lyden, thereminen.

For over 100 år siden bygger Lev S. Termen en af verdens første elektroniske instrumenter: thereminen. Den har to antenner, og du spiller på den uden at røre den. Thereminen lyder henad et rumskib fra en gammel sci-fi-film. Men i dag kan den så meget andet også, og nu kan du lære at spille på den.

Workshoppen henvender sig til totalt nybegyndere på theremin. Vi lærer det hele fra bunden - hvordan den virker, og hvordan man intonerer. Vi prøver kræfter med håndsætninger og simple melodier. Herefter kommer vi til at prøve det af i praksis, når vi skal spille sammen i nogle simple grooves. Hvis tiden er til det, forsøger vi at komponere lidt sammen, så vi får snuset til den moderne theremins mange forskellige lyde og effekter. Det kommer helt sikkert til at blive sjovt og syre lidt ud.

Musikteoretisk viden er ikke et krav. Men det er nysgerrighed og gåpåmod til gengæld. Du skal bare medbringe nogle gode høretelefoner med minijack output, og så stiller vi thereminerne til rådighed.

Max. 4 deltagere.