Skip to content
Rundvisninger og ture hos FOF København

BLOX – et knudepunkt for dansk design og arkitektur

BLOX – et knudepunkt for dansk design og arkitektur

Realdanias prestigebyggeri, BLOX, på bryghusgrunden mellem Slotsholmen og Langebro, er et internationalt mødested for arkitektur, design og bykultur.

Det er den hollandske stjernearkitekt Rem Koolhaas’ tegnestue OMA, der står bag bygningens markante udtryk med de store blokke i grønlige toner, som er stablet forskudt oven på hinanden.

Kom med på en guidet tur – inde og ude, oppe og nede – i Københavns mest omdiskuterede bygning; et hus, hvor der arbejdes, udstilles og forskes, og som danner rammen om rekreative udendørs byrum, legepladser, boliger og caféer.

Vi begynder sammen med cand.mag. og billedkunstner Frederik Lindskov, som fortæller historien bag bryghuspladsen, Rem Koolhaas og OMA og viser rundt i udendørsarealerne. Herefter forsætter vi indenfor med en af Dansk Arkitektur Centers omvisere, som fortæller om de fysiske og konceptuelle linjer for bygningen, materialevalg og bygningens mange funktioner. Vi ser bl.a. DAC's "workspace", udstillingsarealerne, den fuldautomatiske p-kælder og ikke mindst havnen og byen fra helt nye vinkler.

Prisen er inkl. billet, der giver adgang til den aktuelle udstilling i åbningstiden kl. 10.00-18.00. 

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture