Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen på aftenskolen! Husk mundbind og gyldigt coronapas.

Læs mere her
Rundvisninger og ture hos FOF København

På opdagelse i byens rum

Tag med på opdagelse i Københavns mangfoldige byrum.

Over fem gåture fletter cand.mag. og billedkunstner Frederik Lindskov Københavns historie sammen med arkitektur, kunst og meget mere.

Entré til Cisternerne er inkl. i prisen. Kaffe og kage i Charlottehaven er ligeledes med i prisen.

1. Christianshavn før og nu

Kom med rundt på Christianshavn og oplev Christian 4.s hollandske fæstningsby, som sidenhen har været alt fra glemt fattigkvarter, pulserende arbejderby, ramme for et ungdomsoprør til nutidens liebhaverkultur med hyggelige cafeer langs kanalerne og nye arkitektoniske perler.

Vi går fra Lille Langebro over Cirkelbroen og Christiansbro. Vi passerer den nye trappe ved »Ørkenfortet« og finder »Huset på Christianshavn«. Vi passerer Løvens Bastion, krydser Christiania ser byens grimmeste skulptur på toppen af byens smukkeste spir på Vor Frelser Kirke. Vi krydser kanalen og ser nogle af Københavns ældste huse i Strandstræde og slutter turen af ved Krøyers Plads, hvor Papirøen snart står færdig.

Mødested: Lille Langebro ved BLOX.

Slutsted: Inderhavnsbroen ved Broens Gadekøkken (Christianshavnssiden).

2. Base Camp og Bondebyen i Lyngby

Bondebyen i Lyngby er en af de bedst bevarede landsbyer på Sjælland, med stråtækte bindingsværkshuse og anekdoter tilhørende hvert et hus og hvert et gadehjørne. Nu har Lyngby fået endnu et unikt landsbymiljø – denne gang i form af arkitekttegnede studie- og seniorboliger formet som en gigantisk slange i landskabet med offentlig adgang – på taget.

Mødested: Base Camp, Skovbrynet 26 (lige ved indgangen til området)

Slutsted: Torvet i Bondebyen ved caféen Frk. Friis.

Værd at vide: turen er på ca. 3 km. Turen tager ca. 2 timer.

3. ARKENWALK − Kunststien til Arken

I anledningen af 25 året for grundlæggelsen af Arken er den 2,2 km lange rute fra Ishøj station til Arken nu endelig klar som en lang, kunstnerisk optakt til det egentlige museumsbesøg. Vi mødes ved stationen og ledes på vej af Jeppe Heins 32 knaldrøde, dansende lygtepæle.

Ved ankomst til Arkens skulpturpark folder stien sig ud med kunst af Olafur Eliasson, Peter Bonnén, Elmgreen & Dragset, Antony Gormley, Øivind Nygård, Tue Greenfort, Thilo Frank, Lawrence Weiner og mange flere.

Mødested: Ishøj Station.

Slutsted: Arken.

Værd at vide: Turen er på knap 3 km og tager ca. 2 timer.

4. Cisternerne i Søndermarken

Vi skal ned i dybet under Søndermarken, hvor Cisternernes åbner med en ny og monumental udstilling − Multiple Realities af den japanskfødte kunstner Chiharu Shiota. Chiharu Shioto har omdannet Cisternerne til et drømmeagtigt landskab, hvor psykens dybere lag kommer til syne som roterende kjoler, spejlinger og labyrintiske garnstrukturer. Chiharu Shioto er kendt for sin evne til at forene det monumentale og det skrøbelige og for sine spindelvævsagtige strukturer, som omdanner rum til labyrintiske totaloplevelser, som publikum kan gå på opdagelse i.

Tidligere har Cisternerne kunne byde på bl.a. Ingvar Cronhammar, kunstnergruppen Superflex og senest har Tomás Saracenos forvandlet Cisternerne til et undersøisk rum.

Vi mødes ved hovedindgangen til Zoo på Roskildevej. Herfra går vi i Søndermarken og hører om slotspark, cisterner og den aktuelle udstilling. Efter Frederik Lindskovs introduktion (ca. 45 min.) går vi ned i Cisternernes mørke og helt enestående udstillingsrum. Efter besøget sammenfattes indtryk på overfladen.

Værd at vide: Ifør dig gummistøvler og varmt overtøj (der er køligt og vådt dernede). Besøget er ikke egnet for svagtseende og gangbesværede. Entré til udstillingen er inkl. i prisen.

 

5. Charlottehaven i Nordhavn

Endnu længe før Nordhavn så dagens lys som nyt rekreativt boligkvarter ved vandet, så investor Finn Harald Simonsen store muligheder i området omkring Nordhavn Station − og så endda på den gamle forurenede grund hvor kryolitfabrikken havde ligget i mere end 100 år. I 2001 åbnede Charlottehaven som boliger, konference, restaurant og hotel og blev med sin nytænkende fusion af mange forskellige funktioner omgående en succes og modtog flere internationale priser.

I 2019 føjedes et tårn med hotellejligheder til komplekset som i lighed med det oprindelige byggeri er tegnet af Lundgaard og Tranberg. Hør om et Nordhavn i udvikling, og kom med inden for i Charlottehaven og hør om stedet og historien.

Tag Nordeuropas højeste udendørs elevator op og oplev udsigten fra tårnet på 57 m og slut besøget behørigt af med kaffe og kage.

Mødested: Indgangen til Charlottehaven.

Slutsted: Charlottehaven.

Værd at vide: Der er indendørs elevator såvel som trapper.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 24.03.2022 14:00-15:30 Lille Langebro ved BLOX Frederik Lindskov
2 Torsdag 07.04.2022 14:00-15:30 Base Camp Frederik Lindskov
3 Torsdag 21.04.2022 14:00-15:30 Arken Frederik Lindskov
Se alle Se færre
Foredragsholder

Frederik Lindskov

Uddannelse: Jeg er uddannet cand.mag i filosofi og har en BA i kunsthistorie.

Andre faglige kvalifikationer: Min særlige faglige indsigt er i filosofi og kunsthistorie. Herudover er jeg selv udøvende billedkunstner, opfinder/konceptudvikler og selvstændig erhvervsdrivende. 

Undervisningserfaring: Jeg har efterhånden en del erfaring som underviser ved FOF, i privat regi, ved kunstforeninger og generelt fra sit virke som selvstændig foredragsholder.

Andet: Jeg har en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt udsmykning af danske asylcentre, bl.a. i Avnstrup, og har derudover haft flere kunstudstillinger. Tidligere har jeg været formand for Kunstnernes Efterårsudstilling.