Skip to content
På opdagelse i byens rum – rundvisninger og ture med FOF København

Dragespringvand, bobler og rådhuspandekager – efterårsferie

Dragespringvand, bobler og rådhuspandekager i efterårsferien

Kom og hør historien om Dragespringvandet på Rådhuspladsen i efterårsferien – denne gang i sin oprindelige pragt og vel at mærke på midten af pladsen, hvor den aldrig før har stået.

Det enorme springvand vil fuldstændig ændre pladsens æstetik og med ét gøre pladsen til en plads, som man kan opholde sig på og ikke blot gå hen over. Det er i anledningen af UNESCOs udnævnelse af København til verdenens arkitekturhovedstad 2023.

Vi hører om Springvandet, Rådhuset, Vester Voldgade og lyskrydset uden biler, og vi går derefter en tur indenfor på Københavns Rådhus, som måske er det mest interessante rådhus i hele verden - i hvert fald ifølge den overmåde kyndige rådhusbetjent Kristoffer, som viser os rundt og fortæller om skjulte kunstskatte og arkitektur i verdensklasse.

Vi hører om arkitekt Martin Nyrop og hans store ambitioner for stedet. Vi ser rådhushallen og Thorvaldsens skulptur »Jason med det Gyldne skind«. Vi ser værker af P.S. Krøyer og Hammershøi og går igennem Borgerrepræsentationen, hvor alle vigtige politiske beslutninger i København behandles. Vi slutter besøget af med mousserende vin og rådhuspandekager – og naturligvis historien om den hemmelige opskrift.

Værd at vide

Pris inkl. gennemgang udendørs, omvisning indendørs samt vin og rådhuspandekager.

Mødested: Rådhuspladsen, Dragespringvandet, 1550 Kbh. V.

Slutsted: Rådhuset, bagsiden Varighed: 2,5 time.

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture