Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Trappe i Palmehuset i Botanisk Have i København

Spiselige planter, lægeplanter og giftige planter – særrundvisning i Botanisk Have

Spiselige planter, lægeplanter og giftige planter – særrundvisning i Botanisk Have

Oplev Botanisk Have på en guidet tur rundt i Danmarks største samling af sjældne planter fra hele verden. På rundvisningen kommer vi både rundt udendørs i den romantiske have samt ind i væksthusene og det berømte victorianske Palmehus fra 1874.

På denne særrundvisning kigger vi særligt på spiselige planter samt lægeplanter og giftige planter. Naturen er fuld af spiselige planter, men lige så fuld af planter der er giftige eller på anden måde skadelige for mennesker – hvad der er giftigt kan dog i de rette mængder være værdifuld medicin.

Ruten går endvidere forbi en række af havens highlights og som noget særligt går vi også gennem havens bevaringsvæksthuse med Seidenfadens berømte orkidéer og andre sjældne plantesamlinger, som normalt ikke er tilgængelige for publikum.

Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.

Værd at vide

Mødested: Hovedindgangen til Botanisk Have nær Nørreport Station (Gothersgade 128). Billetten fremvises ved fremmøde. Rundvisningen starter til tiden.

Kørestolsbrugere kan desværre ikke deltage på rundvisningerne i Botanisk Have, da ruten går ad trapper i det fredede Palmehus og/eller på stenhøjene i haven.

Foto: Statens Naturhistoriske Museum

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture