Skip to content
6 aktuelle udstillinger - Matisse SMK Red-studio-PRESSEFOTO-scaled @SMK

6 aktuelle udstillinger

Hør underviser Helene Lykke Evers fortælle om holdet i videoen, eller læs mere i teksten herunder.

Denne video kan du kun se, hvis du accepterer alle cookies.

6 aktuelle udstillinger – by night

Tag med på omvisning i efterårets aktuelle udstillinger på nogle af hovedstadsområdets største museer. Kunstformidler Helene Lykke Evers introducerer til hver enkelt udstilling og udvælger enkeltstående værker, som danner afsæt for en fælles undersøgelse af kunstværkernes betydning og deres kunsthistoriske sammenhæng.

1. »En anden surrealisme«, Den Frie Udstillingsbygning

Udstillingen inddrager objekter og værker fra den historiske surrealisme, som ikke altid er blevet indskrevet i en kunstkontekst – udstillingsscenografier, modeværker, vinduesudsmykninger og immaterielle værker som dufte og lyd. På udstillingen deltager markante samtidskunstnere fra ind og udland side om side med historiske surrealistiske værker.

2. »Alex Da Corte«, Louisiana

Alex Da Corte (født 1980) arbejder med både maleri, skulptur, installation og video, og han optræder ofte selv i forklædning i sine film – som alt fra Skipper Skræk til Eminem og Frihedsgudinden.

3. »MAD MAD MAD – i barok og samtidskunst«, Gl. Holtegaard

Udstillingen handler om mad, afbilder mad og består af mad, og der vil være værker fra såvel barokken som i dag, der alle har mad som emne og motiv.

4. »Lee Lozano: Instrumental Bodies«, Gl. Strand

Den amerikanske kunstner Lee Lozano (1930-1999) er blandt sin generations mest markante stemmer trods hendes korte karriere. Hendes kunst er beundret og fremhævet for sin vovede karakter og utrættelige undersøgelse af kroppen og afledte spørgsmål om køn.

5. »POST-CAPITAL – Art and the Economics of the Digital Age«, Charlottenborg

Udstillingen sammenstiller værker inden for en lang række udtryksformer – skulptur, maleri, fotografi, video og performance – der alle dykker ned i produktionens, forbrugets og rigdommens væsen.

6. »Henri Matisse: Det røde atelier«, Statens Museum for Kunst

Henri Matisse (1869-1954) er en af de helt store mestre i det 20. århundredes kunst. Udstillingen er en enestående chance for at opleve maleriet »Det røde atelier« i Danmark og komme helt tæt på Matisses motiver og kunstneriske arbejdsmetode

Værd at vide

Prisen er eksklusive entré. Ret til ændringer forbeholdes.

Illustration: Matisse Red Studio – pressefoto @SMK

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 01.09.2022 17:00-18:00 Den Frie Udstillingsbygning Helene Lykke Evers
2 Torsdag 29.09.2022 17:00-18:00 Louisiana Museum of Modern Art Helene Lykke Evers
3 Torsdag 13.10.2022 17:00-18:00 Gl. Holtegaard Helene Lykke Evers
Se alle Se færre
Underviser

Helene Lykke Evers

Uddannelse: Jeg er mag.art. i kunsthistorie med speciale i islamisk og byzantinsk billedteologi.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har siden 2013 arbejdet som formidler og underviser ved flere forskellige museer og folkeoplysningsskoler.

Andet: Som kunstformidler vægter jeg muligheden for, at deltagerne kan opleve kunsten på egen hånd meget højt, da kunst er skabt til at blive set og oplevet i virkeligheden. Jeg er meget kommunikerende, spørgende og dialogsøgende i min formidling, da kunsten for mig først bliver levende, når den bliver italesat og analyseret af den nysgerrige beskuer.

Læs mere på helenelykkeevers.dk