Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Rundvisning på Glyptoteket med FOF København

5 aktuelle kunstudstillinger

5 aktuelle kunstudstillinger

Tag med på omvisning i forårets aktuelle udstillinger på nogle af hovedstadsområdets største museer. Kunstformidler Helene Lykke Evers introducerer til hver enkelt udstilling og udvælger enkeltstående værker, som danner afsæt for en fælles undersøgelse af kunstværkernes betydning og deres kunsthistoriske sammenhæng.

1. »Neue Sachlichkeit«, Louisiana 

Willkommen til en rejse gennem det brølende og eksplosive kunst- og kulturliv i 1920'ernes Weimarrepublik. I centrum står tidens markante bevægelse »Neue Sachlichkeit« og dens nøgterne realisme, der spænder fra det krasse og satiriske til det knivskarpe, nærmest kliniske.

2. »Richard Prince«, Louisiana

I sin kunst (for)bruger Richard Prince (f. 1949) ofte banale billeder fra vores underholdnings- og forbrugskultur, som han tvister, så det almindelige forvandles og ”løftes” til noget både mærkværdigt og forførende.

3. »Carl Bloch«, SMK

Vær med, når SMK genfortæller historien om en af dansk kunsts mest hyldede kunstnere og inviterer til at gå på opdagelse i hans imponerende livsværk.

4. »ISAAC GRÜNEWALD«, Gl. Holtegaard

Få en særdeles sanselig oplevelse, som endnu en gang understreger og udfordrer Gl. Holtegaards historiske barokvilla og haveanlæg. Udstillingen er en stor solopræsentation af den svenske avantgardekunstner Isaac Grünewald (1889-1946).

5. »Amarna«, Glyptoteket

Udstillingen stiller skarpt på periodens særegne visuelle stil, samtidig med at det levede liv, religiøst og verdsligt, opleves gennem solhymner, udviklingen af en unik musikstil og almindelige hverdagsgenstande. Med andre ord sættes scenen for »Amarna« gennem en præsentation af hovedpersonerne i rekonstruerede omgivelser.

Værd at vide

Prisen er eksklusive entré. Ret til ændringer forbeholdes.

Foto: Richard Mortel

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture