Skip to content
Besøg cisternerne med FOF København

Cisternerne – Chiharu Shiota

Med billedkunstner, cand.mag. Frederik Lindskov

Kom med ned i dybet under Søndermarken, hvor Cisternerne har åbnet en ny og monumental udstilling − Multiple Realities af den japanskfødte kunstner Chiharu Shiota.

Chiharu Shioto har omdannet Cisternerne til et drømmeagtigt landskab, hvor psykens dybere lag kommer til syne som roterende kjoler, spejlinger og labyrintiske garnstrukturer. Chiharu Shioto er kendt for sin evne til at forene det monumentale og det skrøbelige og for sine spindelvævsagtige strukturer, som omdanner rum til labyrintiske totaloplevelser, som publikum kan gå på opdagelse i.

Tidligere har Cisternerne kunne byde på bl.a. Ingvar Cronhammar, kunstnergruppen Superflex og senest har Tomás Saracenos forvandlet Cisternerne til et undersøisk rum.

Vi mødes ved hovedindgangen til Zoo på Roskildevej. Herfra går vi i Søndermarken og hører om slotspark, cisterner og den aktuelle udstilling. Efter Frederik Lindskovs introduktion (ca. 45 min.) går vi ned i Cisternernes mørke og helt enestående udstillingsrum. Efter besøget sammenfattes indtryk på overfladen.

Værd at vide ifør dig gummistøvler og varmt overtøj (der er køligt og vådt dernede). Besøget er ikke egnet for svagtseende og gangbesværede. Entré til udstillingen er inkl. i prisen.

Foto: Gabriel de La Chapelle

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 06.10.2022 16:00-17:30 Zoologisk Have København Frederik Lindskov
2 Torsdag 06.10.2022 16:00-17:30 Zoologisk Have København Frederik Lindskov
Foredragsholder

Frederik Lindskov

Uddannelse: Jeg er uddannet cand.mag. i filosofi og har en BA i kunsthistorie.

Andre faglige kvalifikationer: Min særlige faglige indsigt er i filosofi og kunsthistorie. Herudover er jeg selv udøvende billedkunstner, opfinder/konceptudvikler og selvstændig erhvervsdrivende. 

Undervisningserfaring: Jeg har efterhånden en del erfaring som underviser ved FOF, i privat regi, ved kunstforeninger og generelt fra sit virke som selvstændig foredragsholder.

Andet: Jeg har en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt udsmykning af danske asylcentre, bl.a. i Avnstrup, og har derudover haft flere kunstudstillinger. Tidligere har jeg været formand for Kunstnernes Efterårsudstilling.