Skip to content

Aktuelle kunstudstillinger – by night

I denne omvisningsrække indbyder kunstformidler Helene Lykke Evers dig til fordybelse i og samtaler om kunsten på tre museumsbesøg i aktuelle kunstudstillinger. Omvisningsrækken er for dig, der glæder dig ved at opleve kunsten i virkeligheden og tale om kunst i selskab med andre.

Hver gang vil Helene Lykke Evers introducere en udstilling på en både informativ og underholdende måde, og hun vil udvælge enkeltstående kunstværker, som danner afsæt for en samtale og en fælles undersøgelse af kunstværkernes betydning og deres kunsthistoriske sammenhæng.

 


Kai Nielsen, Aarhuspigen, 1921. Bronze. Detalje Glyptoteket. Foto: Anders Sune Berg.

Torsdag den 10. oktober: Kai Nielsen – Født af hverdagen, Glyptoteket

Kai Nielsens figurer er umiddelbart genkendelige, men rummer samtidig referencer fra kunsthistorien og behandler mytologiske emner. Med Glyptotekets samling af antikke, franske og danske skulpturer kan der trækkes linjer til den klassiske europæiske skulpturarv. 

 


Francis Upritchard, A Loose Hold, 2022. Kunsthaus Pasquart, Biel/Bienne, Schweiz. Foto: Angus Mill.

Torsdag den 7. november: Francis Upritchard – The Waste, Charlottenborg

Til efteråret præsenterer Kunsthal Charlottenborg en soloudstilling med Francis Upritchard (født 1976). Hendes værker befinder sig i et krydsfelt mellem billedkunst, design og kunsthåndværk og tager mange forskellige former: fra figurative skulpturer i stor skala til dekoreret keramik, delikate akvareller, farverige masker og mundblæste glasvaser.

 


Marta Minujín i sit studie i Paris,1963. Foto: Marta Minujín Archives.

Torsdag den 5. december: Marta Minujín – Intensify Life, Copenhagen Contemporary

Efterårets store udstilling på CC bliver Europas første retrospektive udstilling med den banebrydende argentinske popkunstner Marta Minujín (født 1943), som er en af de mest prominente latinamerikanske pop- og konceptkunstnere gennem tiden. Gennem de seneste 60 år har hun udviklet happenings, performances, installationer og videoværker, som har påvirket generationer af samtidskunstnere i Latinamerika, USA og Europa.

Værd at vide

Entré til museerne er ikke inkluderet, men skal betales direkte til museet på dagen.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 10.10.2024 18:00-19:00 Ny Carlsberg Glyptotek Helene Lykke Evers
2 Torsdag 07.11.2024 18:00-19:00 Charlottenborg, Kbh K Helene Lykke Evers
3 Torsdag 05.12.2024 18:00-19:00 Copenhagen Contemporary (CC) Helene Lykke Evers
Helene Lykke Evers underviser hos FOF
Underviser

Helene Lykke Evers

Helene er mag.art. i kunsthistorie og storforbruger af museale kunstoplevelser. Hun har i mere end 10 år arbejdet som formidler og underviser ved flere forskellige museer og folkeoplysningsskoler i hele landet.

Som kunstformidler er det vigtigt for hende, at deltagerne på hendes hold har mulighed for at opleve kunsten med egne øjne. Hun er både informativ, underholdende og spørgende i sin formidling, da kunsten for Helene først bliver levende, når den bliver set og italesat af den nysgerrige beskuer.