Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra torsdag den 28/9 kl. 17 til og med mandag den 2/10 kl. 5. I dette tidsrum er det ikke muligt at foretage tilmeldinger. Kontoret er lukket for henvendelser fredag den 29/9.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked, når vi åbner igen
Botanisk tur til Koklapperne – FOF København

Botanisk tur til Koklapperne

Botanisk tur til Koklapperne

Koklapperne var oprindelig en ø i sejlrenden Kalvebod Løb, men under krigen i 1940’erne blev området inddæmmet og blev til det, vi i dag kender som Kalvebod Fælled. Trækplastret er "blå iris", der har den ene af sine kun to danske forekomster netop her, men der er et væld af andre spændende ting. Vi besøger bl.a. voksestederne for "brændeskærm" og "eng-ensian", som dog ikke er i blomst på dette tidspunkt, og vi ser en række andre strandengsplanter og fugle.

Turen er et par kilometer på anlagte stier og tør strandeng. Derfor er almindeligt solidt fodtøj tilstrækkeligt. Vi går ind i indhegninger, hvor der er græssende kvæg, og derfor bør man ikke medbringe hund.

Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk passende påklædning.

Mødested og afslutning er ved Vestamager Naturcenter foran restauranten. Man kan passende benytte lejligheden til et efterfølgende besøg i naturcentrets restaurant og til at se nærmere på centret.

Man kan parkere på p-pladsen ved Otto Baches Allé (GPS 55.618158, 12.579037) et par hundrede meter fra centret, og der er ca. 10 minutters gang fra Metroens endestation, Vestamager.

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture