Skip to content
Svampeture hos FOF København

Den store svampetur – Hellebæk/Teglstrup Hegn

Teglstrup Hegn er en smuk, kuperet skov med mange svampe og masser af kulturhistorie. Vi nyder landskabet, svøbt i de skønne høstfarver.

Vi starter med en kort introduktion, går ind i skoven og taler undervejs om, hvad vi finder. Vi holder en lille spisepause midtvejs og ser på, hvad vi har fundet indtil videre. Vi afslutter med samlet gennemgang af dagens udbytte, svampekontrol, og der gives et par gode råd til tilberedning.

Efter turen kan man efter ønske få tilsendt en vejledning om indsamling af spisesvampe. 

Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk et par gode sko og passende påklædning.

Medbring evt. mad/drikke, en svampekurv, en kniv til rensning af svampene og en svampebog, hvis I har. Supplér evt. med et besøg på svampeatlas.dk, og hent evt. folder med kort på naturstyrelsen.dk/publikationer.

Det kan anbefales (men er ikke et krav) at downloade appen Danmarks Svampeatlas inden turen, så den kan benyttes i løbet af dagen. Opret gerne en bruger og prøv den af hjemmefra.

Mødested: Hellebæk Station. Evt. ekstra p-plads syd for banen ved Hammermøllen.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 13.10.2024 13:10-16:10 Hellebæk Station Poul Evald Hansen
Turleder

Poul Evald Hansen

Uddannelse: Poul Evald Hansen er biolog og arbejder til dagligt med naturovervågning, især botanisk, men han interesserer sig også meget for bl.a. svampe, fugle og padder.

Undervisningserfaring: Har de sidste år lavet mange naturopgaver for bl.a. Naturstyrelsen og forskellige kommuner. Han er godt inde i lovgivningen omkring natur og naturbeskyttelse, og har svampecertifikat (prøvebevis) fra Foreningen til Svampekundskabens Fremme. I en lang årrække har Poul Evald lavet naturture for FOF; svampeture om efteråret og bl.a. nattergaleture og orkidéture om foråret og sommeren, samt cykelture bl.a. til Vestamager og Hedeland.

Andet: Har du forslag eller idéer til ture, fortrinsvis i Nordsjælland, må du meget gerne sende dem til poulevaldhansen@hotmail.com.