Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra torsdag den 28/9 kl. 17 til og med mandag den 2/10 kl. 5. I dette tidsrum er det ikke muligt at foretage tilmeldinger. Kontoret er lukket for henvendelser fredag den 29/9.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi åbner for tilmeldinger igen
Svampeture hos FOF København

Den store svampetur – Hornbæk Plantage

Hornbæk Plantage blev plantet i 1700 tallet for at dæmpe sandflugten, og siden er der opstået flot og smuk natur og spændende svampeterræn. Vi går oppe på den gamle stenalderskrænt og nede langs havet og regner med et godt udbytte. Det sandede skovterræn giver gode muligheder for rørhatte, kantareller, skørhatte mv.

Vi starter med en kort introduktion, går ind i skoven og taler undervejs om, hvad vi finder. Vi holder en lille spisepause midtvejs og ser på, hvad vi har fundet indtil videre. Vi afslutter med samlet gennemgang af dagens udbytte og svampekontrol, og der gives et par gåde råd til tilberedning.

Efter turen kan man efter ønske få tilsendt en vejledning om indsamling af spisesvampe.

Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk et par gode sko og passende påklædning. Medbring evt. mad/drikke, en svampekurv, en kniv til rensning af svampene og en svampebog, hvis I har.

Hent evt. folder på naturstyrelsen.dk/publikationer, og supplér evt. med svampeatlas.dk.

Det kan anbefales (men er ikke et krav) at downloade appen Danmarks Svampeatlas inden turen, så den kan benyttes i løbet af dagen. Opret gerne en bruger og prøv den af hjemmefra.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 14.10.2023 12:30-16:00 Hornbæk Station Poul Evald Hansen
Turleder

Poul Evald Hansen

Uddannelse: Poul Evald Hansen er biolog og arbejder til dagligt med naturovervågning, især botanisk, men han interesserer sig også meget for bl.a. svampe, fugle og padder.

Undervisningserfaring: Har de sidste år lavet mange naturopgaver for bl.a. Naturstyrelsen og forskellige kommuner. Han er godt inde i lovgivningen omkring natur og naturbeskyttelse, og har svampecertifikat (prøvebevis) fra Foreningen til Svampekundskabens Fremme. I en lang årrække har Poul Evald lavet naturture for FOF; svampeture om efteråret og bl.a. nattergaleture og orkidéture om foråret og sommeren, samt cykelture bl.a. til Vestamager og Hedeland.

Andet: Har du forslag eller idéer til ture, fortrinsvis i Nordsjælland, må du meget gerne sende dem til poulevaldhansen@hotmail.com.