Skip to content

Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele efterårets program er online 22. juni

Sanketure hos FOF København

Sanketur i Kongelunden

Tag familien med på en fornøjelig og lærerig vandretur med biolog og vild mad ekspert Klara Rask. Vi går gennem skov og strand, og I lærer, hvordan I kan berige jeres køkken med nye spændende smage fra naturen.

Den valgte lokalitet i Kongelunden rummer mulighed for sankning i mange forskellige sankelandskaber, herunder løvskov, strandeng, klitter og strand. Det er f.eks. muligt at finde vild pastinak, skovhindbær, brombær, slåen og måske endda et par spiselige svampe, hvis vi er heldige.

For hver spiselig plante vi finder, fortælles der om udseende, voksested og giftige forvekslingsmuligheder, og der gives gode råd om tilberedning og brug i køkkenet.

Der fortælles desuden generelt om indsamling, om regler og om sikkerhed, og der gives tips til, hvordan man bliver bedre til at finde vild mad i naturen.

Information

  • Dato 11.09.2021-11.09.2021
  • Adresse P-plads Skovvej/Collins allé
    2791 Dragør
  • Lokale P-plads
  • Bemærkninger Medbring kurv, urtekniv, handsker og beholdere til indsamling. Vi går 5-7 km, så en vogn til børn med trætte ben kan være en god idé. Husk også drikkevand og praktisk fodtøj. Turen gennemføres uanset vejret. Man kan hente en folder med kort over området på naturstyrelsen.dk/publikationer. BEMÆRK: for tilmelding til børnepris venligst kontakt os på 4596 0100 eller adm@fofkbh.dk. Vi beklager ulejligheden.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 11.09.2021 12:00-15:00 P-plads Skovvej/Collins allé Klara Rask
Underviser

Klara Rask

Uddannelse: Kandidatgrad i biologi med speciale i økologi (botanik)

Andre faglige kvalifikationer: Vild mad, gastronomi, fotografi

Undervisningserfaring: Jeg har siden 2017 haft min egen virksomhed ved navn Vilde Råvarer, hvor jeg har afholdt kurser for både virksomheder og private grupper. Jeg har desuden undervist i vild mad på Hotel- og Restaurantskolen i København.

Andet: Jeg har en meget stor passion for natur og mad, og gør en dyd ud af at lave inspirerende kurser med stor faglighed og praktisk læring. Min faglige baggrund i botanik gør, at du kan føle dig helt tryg ved at tage med mig ud i den spiselige natur.