Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 6.-29. november. Alle forårets hold bliver lagt online 12. december.
Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 6.-29. november. Alle forårets hold bliver lagt online 12. december.
Velkommen til en række workshops, hvor du kan udvide din horisont om naturens spiselige gaver. Gennem vinteren og foråret skal vi sammen udforske virvaret af spiselige vilde planter i Nordsjælland og København.
Fokus er, at du bliver klar til selv at klæde dig på til at tage ud i naturen og identificere planterne. Efter indsamlingen vil du også lære, hvordan de kan bruges i køkkenet, når du kommer hjem. Derfor er hvert hold en kombination af sanketur i naturen og workshop med urterne i det fri. Derudover skal vi snakke om de sundhedsmæssige fordele ved at spise vilde planter og planternes traditionelle brug som folkemedicin.
Naturens gaver er forskellige ture på forskellige lokationer i Nordsjælland og København alt efter tema – du kan deltage i en af turene eller i alle.
Vintersanketuren er første kursus – her er lokationen Dyrehaven.
Selvom vinteren er kold og byder på få solskinstimer, er der stadig lækker vild mad i det danske vinterlandskab. Afhængigt af vejret vil der allerede i februar være et virvar af lækre vilde urteskud, spiselige svampe og vilde rødder at høste. Det bliver koldt, men vi laver 'tur-te' undervejs, hvor vi blander de forskellige urter ned i vores termokander for at holde varmen og nyde naturens lækre smage.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Søndag 23.02.2025 | 11:00-14:00 | Klampenborg Station | Jacob Hoedeman |
Jeg hedder Jacob og glæder mig til at undervise i bæredygtig, sund og lokal mad.
Gennem de sidste 7 år har jeg eksperimenteret med at leve alternativt. Jeg har blandt andet boet i en forladt hytte i Norge og blaffet til Vestafrika. Men samtidig med det formåede jeg at færdiggøre en bachelor i Internationale Miljø- og Udviklingsstudier.
Det var under denne uddannelse det for alvor gik op for mig, hvor rådden den industrielle fødevareindustri er. Som alternativ og modstand på at støtte den blev jeg vegetar og begyndte at finde vilde spiselige vækster i naturen, hvilket førte til at jeg blev en del af virksomheden »Vilde Krydderier«.
Vores mission er at genskabe forbindelsen til naturen gennem lavpraktisk viden, som vi kan bruge i vores daglige madlavning. Derfor er jeg glad for at kunne tilbyde kurser i netop dette og give dig inspiration til brug af naturens gaver.