Skip to content

Vi er genåbnet! Hold omfattet af nedlukningsperioden forlænges med tilsvarende antal gange. Du kan læse mere om de gældende restriktioner her.

Læs mere her:
Jernbanebyen Vesterbro byvandring FOF Køge Bugt

Jernbanebyen – lokomotivværkstedet, Den gule by og ”Banegaarden”

Lokomotivværkstedet, Den gule by og øko-streetfood ‘Banegaarden’

Du har sikkert hørt om, at der ligger en lille gul by skjult et sted ude på DSB’s gamle godsbaneterræn på Vesterbro, men har du nogensinde besøgt stedet? Og vidste du, at det samlede baneterræn er på mere en 500.000 kvm og nu skal omskabes til en ny københavnsk bydel, ‘Jernbanebyen’? DSB-arkitekten Heinrich Wenck tegnede for mere end 100 år siden et utal af bygninger til området, og i løbet af det 20. årh. voksede værksteder, remiser og akutberedskab til en af byens største arbejdspladser. Efter Øresundsbroen blev næsten al aktivitet i området afviklet, og nu er den planlagte ‘Jernbanebyen’ udråbt til det nye bindeled mellem Vesterbro, Sydhavn og indre by.

Og københavnerne kan åbenbart ikke vente med at indtage området, for allerede nu er 184 studieboliger i træ blevet opstillet af CPH Village, og lige ved siden af ligger øko-street food området ‘Banegaarden’, med aktører som bl.a. Aarstiderne og Realdania. Jo, godsbaneterrænet ulmer allerede af aktivitet.

Information

  • Dato 17.05.2022-17.05.2022
  • Adresse Se Infoboks
    Nedenfor
    0
  • Bemærkninger Mødested: Trafiktårn Øst set fra Kalvebod Brygge mod Vesterbro, Carsten Niebuhrs Gade 46, Kbh V. Slutsted: Den Gule By/Trafiktårn Øst.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 17.05.2022 14:00-16:00 Frederik Lindskov

Frederik Lindskov