Skip to content

Fahads Forsamlingshus på ARKEN – Artist talk

Fahads Forsamlingshus på ARKEN – Artist talk

I to år har Fahad Saeed styret et moderne forsamlingshus i krydsfeltet mellem identitet, politik, kultur og historie. Onsdag den 6. oktober rykker Fahads Forsamlingshus til Arken Museum som en del af FOF Køge Bugt.

Denne aften inviterer Fahad kunstner Farshad Farzankia og samlingschef på ARKEN Dorthe Juul Rugaard til en samtale om identitet, frihed og bevægelse. Som Farshad Farzankia udtrykker det: ”Kunst er altid en vinder: I kunsten kan du arbejde udenom ideologi eller religion, den kan føre dig præcis derhen hvor du ønsker”. Farzankias kunst er som en åben scene eller som filmklip uden begyndelse og slutning, der inviterer os ind i nye verdener, vi selv kan digte videre på. Som kunstner fylder han konstant sit sind og sanseapparat med indtryk fra film og litteratur, musik og billedkunst, historiske fortællinger og nutidens digitale billedstrømme. Alt dette finder vej ind i malerierne som inspirationskilder, der nogle gange er genkendelige, men oftest er forandrede og gjort til kunstnerens helt eget udtryk. Fra den persiske 1200-talsdigter Rumi til Bob Dylan og Gunnar Ekelöf, fra Ingmar Bergman og Jean-Luc Godards film til iranske Abbas Kiarostami, og fra J.F. Willumsens til Andy Warhols kunst. Farzankias malerier er skabt på en baggrund af en kolossal og dyb interesse for menneskelige udtryk for livet til alle tider på tværs af kontinenter og kulturer.

Efter samtalen viser Farshad Farzankia en af sine yndlingsfilm: Den iranske film The Cow som en del af Filmdage på ARKEN i oktober.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på kogebugt@fof.dk eller tlf. 5665 5322.