Skip to content
Marmorstatue af Døden Foredragsrækker FOF Køge Bugt

Foredrag på Teaterbygningen

Foredrag på Teaterbygningen

I denne søde juletid

Vi byder velkommen til en festlig eftermiddag i selskab med Bente Kure. En eftermiddag i visens og salmens verden, hvor den gode stemning er i højsædet. Vi nærmer os julen og skal både høre og synge med på nogle af de kendte julesange og salmer, som vi alle elsker og kender.

Bente Kure

Ons. 24.11.21 kl. 14.00

 

Øl og kunst – Carl Jacobsen og hans Glyptotek

En af 1800-tallets store industrimagnater og den største danske kunstmæcen er brygger Carl Jacobsen. Han var en lidenskabelig kunstsamler og med indtjeningen fra sit bryggeri, Ny Carlsberg, skabte han en enestående samling af kunst- og kulturgenstande, som blev til Ny Carlsberg Glyptotek. Carl Jacobsen var overbevist om, at kunsten kan forskønne, røre og berige alle menneskers liv. Bryggeren troede fuldt og fast på kunstens pædagogiske betydning, menneskers liv, men modsat traditionelle museer mente han ikke, at hverken kunstværker eller museumsgæster skulle tynges for meget af videnskabelige og akademiske systemer. Kunsten skulle tale direkte til den enkelte gæst, hvorfor Carl Jacobsen satsede på værker med stor gennemslagskraft, helst mesterværker og værker med en vis monumentalitet. Glyptoteket rummer hovedsageligt kunst fra antikkens middelhavskulturer, samt dansk og fransk skulptur og maleri fra 1800-tallet. 

Tea Bark Mairy

Ons. 26.01.22 kl. 14.00

 

Preben Kaas & Jørgen Ryg

Stig Ulrichsen fortæller om makkerparret Preben Kaas og Jørgen Ryg, der sammen gav danskerne meget at grine af. Han fortæller historien om deres opvækst, barndom, ungdomddet korte voksenliv, kvinderne, alkoholen, angsten og glæderne på deres vej igennem deres alt for korte liv. Historien om Preben Kaas og Jørgen Rygs første møde, der endte med at de stod for første gang på scenen sammen i 1960, hvor Stig Lommer bragte dem sammen. Kom tæt på den formidable komik, og de skrøbelige personer bag den. Og hør nogle af de sjove anekdoter som Stig har fået af vennerne. Få historien om deres glæder, deres succeser, nedture og deres alt for tidlige død. 

Stig Ulrichsen

Ons. 23.02.22 kl. 14.00

 

Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje.

I kan glæde jer til dette foredrag, hvor vi blandt andet kommer ind på, hvordan man tackler sikkerhedslandinger i Papua Ny-Guinea, illegale frokoster under ramadanen i Iran, rejser til ande, som i realiteten ikke eksisterer, mødet med bjerggorillaer i Uganda, udmattelse i godt 7.000 meters højde i Andesbjergene, alvorlige bilulykker på Pamir Highway i Tadsjikistan, anholdelse i La Paz lufthavn, utilsigtet illegalt ophold i Sudan… og meget, meget mere. 

Jan Tvernø

Ons. 30.03.22 kl. 14.00

 

Historien om John Mogensen

John Mogensen er lyden af mange danskeres barndom og ungdom, og også Karsten Holms. ”Der er noget galt i Danmark”, ”Så længe jeg lever”, ”Fut i fejemøget” og alle de andre, – de står mejslet fast i knolden og i hjertet på de fleste af os. Efter ”Historien om Otto Brandenburg” – var det også naturligt for at kaste sig over hans musik, også da de jo begge var med i ”Four Jacks”. Efter Otto mødte Poul Rudi Jensen ved en sangkonkurrence på Bornholm, fandt de John Mogensen på et værtshus (sjovt nok) i København, han var netop blevet smidt ud af ”Blue Boys” – på et andet værtshus fandt de Bent Werther, og så blev de til ”Four Jacks”. John blev hurtigt lederen af kvartetten. Gruppen blev opløst i 1963, og John Mogensen fortsatte som pianist på Oslo-bådene, til familiefester og på mindre værtshuse. “Der er noget galt i Danmark” (1971) blev startskuddet til hans store gennembrud som solist. Han blev en fast bestanddel af Dansktoppen og andre danske hitlister, og han havde helt sin egen stil. Han fik stribevis af hits frem til sin alt for tidlige død i 1977. John Mogensen havde problemer med alkohol, hvilket for alvor blev synligt hen mod slutningen af hans karriere, hvor han aflyste flere og flere koncerter. Dette skyldes også, at han havde problemer med præstationsangst. Hans sange var ofte selvoplevede, som f.eks. ”Sidder på et Værtshus” 

Karsten Holm 

Ons. 27.04.22 kl. 14.00