Skip to content
Sofonisba Franceschini, 10 aktuelle kunstudstillinger ved FOF Køge Bugt

10 aktuelle kunstudstillinger

10 aktuelle kunstudstillinger

De 4
Øregaard Museum. Ørehøj Allé 2, 2900 Hellerup
Kunstnergruppen ”De 4” dannes i 1921. Vilhelm Lundstrøm, Axel Salto, Karl Larsen og Svend Johansen deler et ambitiøst projekt: De vil omstyrte den salonglatte naturalisme og tidens forældede kunstforståelse. 

Ejnar Nielsen
Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København Ø.
Ejnar Nielsen (1872-1956) var nok den danske kunstner, der mest direkte forholdt sig til sygdom, fattigdom og død. Ofte er det tragiske sat i kontrast til blomster og 
smukke landskaber. 

Sofonisba
Nivaagaard. Gammel Strandvej 2, 2990 Nivå.
Udstillingen er den første i Nordeuropa om den mest anerkendte kvindelige kunstner i italiensk renæssance. Sofonisba levede et virksomt liv som kunstner og hofdame for den spanske dronning.

Matisse  
Statens Museum for Kunst. Sølvgade 48-50, 1350 København K.
Maleriet ”Det røde Atelier” hænger til dagligt i New York. På billedet gengives syv af malerens andre værker (heraf hænger tre på SMK). Det røde A. samt seks af de syv er her samlet. Det 7. er tabt. 

Vilhelm Lundstrøm  
Ordrupgaard. Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund.
Vi ser nærmere på den fascinerende rejse den store danske modernists værker tog gennem hans levetid. Fra de tidligere pakkassebilleder, henover de ekspressive "krøllede billeder" og frem til purismen, hvor han finder sit kendte rolige og monumentale udtryk.

Neandertaler  
Statens Naturhistoriske Museum. Øster Voldgade 5-7, 1350 København K.
Hvor mange procent neandertaler er du? Se din fortid i øjnene i årets store særudstilling på Statens Naturhistoriske Museum, når vi sætter fokus på vores uddøde slægtninge. Vi får samtidig mulighed for at beundre vægudsmykningerne af Oscar Mathiesen og Per Kirkeby.

Davids Samling  
Davids Samling. Kronprinsessegade, 1350 København K.
På dette enestående museum koncentrerer vi os om den fine lille samling af dansk malerkunst 1750-1850, samt de fornemme europæiske møbler og andet kunsthåndværk fra det 18. århundrede. 

Kunstnerkolonierne i Hornbæk & Arild
Nivaagaard. Gammel Strandvej 2, 2990 Nivå. 
De to søsterkolonier og deres bidrag til udviklingen af det nordiske landskabs- og friluftsmaleri er et overset kapitel i skandinavisk kunsthistorie.

Carl Bloch
Statens Museum for Kunst. Sølvgade 48-50, 1350 København K.
Carl Bloch var grænsegænger mellem guldalderen, som han kom fra, og den moderne, splintrede verden, han døde på kanten af. Hans anseelse led et brat fald fra superstjerne til prygelknabe. 

Willumsen og El Greco.
Willumsens Museum. Jenriksvej 4, 3600 Frederikssund.
I perioden 1885 -1940 var El Greco genstand for kultdyrkelse i store dele af Europa. Også Willumsen og andre nordiske kunstnere var optaget af kunstneren.  

Ret til ændringer forbeholdes.

Entréprisen er ikke inkluderet. Dog gives grupperabat.

Mødekort fremsendes lige før første mødegang og skal medbringes hver gang.

Filtrér