Skip to content
Blomsterbuket med tørrede blomster FOF Køge Bugt

Lær alt om farver, teknikker og former i naturens- og blomsternes verden

Lær alt om farver, teknikker og former i naturens- og blomsternes verden

På dette samlede kursusforløb kommer vi rundt i de mange spændende kringelkroge af naturens og blomsternes verden. Vi tager udgangspunkt i årstidens planter og arbejder med forskellige farver, teknikker og teksturer, og giver os bl.a. i kast med at binde smukke buketter, lave dekorationer i oasis, ophæng i metalringe samt plantedesign i potter og krukker, limteknik og meget mere. Der bliver lagt stor vægt på positiv sparring og den gode samtale. Er du løbet tør for inspiration eller vil du gerne lave noget personligt og smukt til hjemmet, er dette holdet for dig. 

 

Udgifter til materialer på 300-400 kr. pr. undervisningsgang afregnes direkte med underviser. Der er inkluderet sakse, knive, ståltråd, lim m.m.,samt kaffethe og lidt mundgodt i prisen.

 

 • Onsdag d. 19 januar 2022
  Vi arbejder her med kompakte former i tørrede og friske blomster, når vi laver skønne dekorationer i ”blomsteræsker”. Vi kommer rundt om de mange forskellige strukturer, kontraster, teknikker og farvesammensætninger, og du vil få masser inspiration til dine dekorationer. 
 • Onsdag d. 2. februar 2022

  Vi binder naturlige og ukomplicerede buketter med udtryk af luft og lethed. Med materialevalg i blomsternes eget udtryk, tager vi udgangspunkt i og lærer om holdbarhed, farvesammensætning samt soignering, så vi sikrer friske og smukke blomster i længere tid. Medbring egen vase á højde ca. 20-30 cm. 

 • Onsdag d. 23. februar 2022

  Med naturens egen vækst i fokus, tager vi udgangspunkt i at lave dekorationer i oasis på enten fad eller skål, som følger væksternes former. Vi dekorerer således vores underlag ud fra hvordan materialerne naturligt komplimenterer hinandens kontraster og teksturer. Medbring gerne et fad eller en skål, der kan indeholde ½ oasis blok.

 • Onsdag d. 9. marts 2022

  Nogle forbinder tørrede materialer med de meget populære ”evighedsblomster”, som synes at kunne holde for evigt. Vi binder små fine vægkranse til ophæng på metalringe. Vi arbejder i tørrede og ikke-konserverede materialer, og lærer bl.a. teknikken bag kransebinderi.

 • Onsdag d. 23. marts 2022

  Tørrede blade, grene, græsser eller korn? Kun fantasien sætter grænser, når vi bruger naturens ”affaldsguld” og skaber underlag til fremtidige kranse. Vi arbejder med limteknik og samler og former vores vækster til et låg og en skål. Medbring 1 stk. Pap á40x40cm, en stor åben skål ellerfad, forklæde eller tøj der kan tåle beskidt arbejde, 2 store tomme spande til at blande materialer i, samt 2 klare sække.

 • Onsdag d. 6. april 2022

  Vi følger her op på vores underlag, og dekorerer med blomster og andre naturmaterialer. Vi bruger vores låg som stikmasse til at skabe et smukt blomsterarrangement i vase, du enten kan bruge som borddekoration, blikfang eller gave. Der vil være mulighed for alternative limteknikker, som bringer underlaget til live.

 • Onsdag d. 27. april 2022

  Til vores sidste kursus, sætter vi fokus på de ofte oversete planter i krukker og potter. Du vil få inspiration til hvordan du bedst planter/omplanter dine egne planter, samt hvordan du sammensætter sunde og passende plantesammensætninger. Vi taler om skygge-, sol- og vandforhold, og hvilke krukker og potter der giver de bedste vilkår for dine planter.