Skip to content
Tufting med Danella-nål

Tufting/smyrna med Danella-nål

At sidde med sine garnrester og tufte små vægbilledtæpper eller tæpper til gulvet er blevet det helt store hit. Derfor tilbyder vi et begynderkursus, så du kan lære, hvordan du kommer i gang med at bruge en danella-nål, samt hvordan du færdigmonterer dit arbejde.

Når du har lært teknikken, kan du lave fine billedtæpper, hvor du giver den gas med farver og mønstre – og samtidig får du måske brugt garnresterne fra strikkekurven.

Idéer til inspiration - Lær at tufte hos FOF Køge Bugt

Det er en hyggelig lille syssel, som ikke fylder meget i hjemmet. Du skal bruge den særlige danella-nål, der kan købes på kurset, og garnrester i alle mulige tykkelser og farver (garntykkelse dog højst svarende til pinde nr. 4), noget stof til at tufte på samt en ramme.

Gå gerne på opdagelse på f.eks. Pinterest eller Instagram og se, hvilke muligheder du har med denne sjove teknik, som har fået en renæssance i disse år.

Kurset er også en oplagt gaveidé til den kreative veninde, nabo eller kollega. 

Idéer til inspiration - Lær at tufte hos FOF Køge Bugt

Værd at vide
Medbring gerne nogle af dine garnrester.

Du er velkommen til at kontakte underviseren, hvis du har spørgsmål.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 03.03.2024 11:00-15:35 Kildegården - Oplysningens hus Gitte Elbæk
Gitte Elbæk, underviser i kreative fag hos FOF Køge Bugt
Underviser

Gitte Elbæk

Gitte Elbæk er uddannet håndarbejdslærer i 1983 fra håndarbejdsseminaret i Kerteminde, og har siden arbejdet som efterskolelærer i 38 år med kreative håndarbejdsfag, dansk og tysk. 

 

Gitte har efter flere års drømme nu kastet sig over kunsten at tufte, og forkærligheden for det unikke håndværk ligger til hendes familie. Gittes far lavede nemlig små gulvtæpper af garnrester med en Smyrna-nål, som efterfølgende er gået i arv. Gitte underviser i tufting for begyndere og lettere øvede hos FOF Køge Bugt og FOF Egedal.