Skip to content

Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og senest den 1. juli er hele efterårsprogrammet online. Du kan allerede nu gå på opdagelse

Se alle nyheder
Farvelære, Kreative Male- og tegnekurser hos FOF Køge Bugt

Farvelære

Farvelære

Farverne er en kunstners personlige udtrykssprog, og mange kunstneres malerier genkender vi og holder af alene på deres farveholdning. Men at starte med at arbejde med farver kan være virke meget komplekst. Mange synes, det er vanskeligt bare at blande den samme farvetone igen. På denne korte workshop vil du introduceres til en enkel måde at anskue og arbejde med farver, og du vil inspireres til at udvikle din egen personlige farvepalet.

Farver har særligt tre kvaliteter, som vi oplever. Kulør, valør og intensitet. Mange, der starter med at arbejde med farver, er tilbøjelige til næsten udelukkende at fokusere på kulør, det vil sige farvernes farvetone. Men det er farvernes valører i relation til hinanden, der skaber et billedes komposition, og ved at arbejde med intensitet kan man skabe virkninger af for eksempel lys og stemning i et billede. Vi maler enkle motiver og afprøver forskellige farvepaletter.

Materialeudgifter af kr. 50,- må påregnes og betales direkte til underviseren.

Du er velkommen til at kontakte underviseren.