Skip to content

Velkommen til vores nye hjemmeside! Siden er stadig under opbygning. Oplever du problemer, eller har du spørgsmål, kan du træffe kontoret på kogebugt@fof.dk eller tlf. 5665 5322. Er du i tvivl om coronapas, kan du se vores retningslinjer nederst på siden.

COVID-19 retningslinjer

Mine persiske livretter - vegetarisk

Mine persiske livretter - vegetarisk

Det persiske køkken byder på et væld af lækre og sunde grønne retter. Er du vegetar og på udkig efter nye spændende opskrifter, eller er du bare ude efter inspiration til grønnere mad og kødfrie dage, så er dette lige netop et kursus for dig. Kurset har også veganske retter. Du bliver introduceret til en madkultur med stolte tilberedningsmetoder, hvor man siden tidernes morgen har eksperimenteret med opskrifter og ingredienser for at opnå den perfekte balance mellem smag og velvære. En persisk vegetarisk ret er ikke bare en skål med blandede grøntsager. Det er en ret med visdom! Friske krydderurter, grøntsager, bælgfrugter, frugtjuice, nødder og sundhedsfremmende krydderier er nogle af de vigtigste ingredienser i det persiske køkken.

På kurset vil du blandt andet:
• Stifte bekendtskab med dampede løse ris og den fyldige oliven tapas zeytoon parvardeh med granatæbler og valnødder.
• Smage på persiske pickles med vilde skalotteløg og sprøde saltede babyagurker.
• Tilberede den persiske udgave af frittata, som hedder kookoo sabsi og indeholder krydderurter og berberisbær.
• Bage persisk sesambrød.
• Lære at anrette lækre og indbydende vegetariske fingermad til dine gæster.
• Prøve kræfter med persisk vegansk budding med rosenvand og nødder.

Underviser Mehran Zandian deler ud af sin viden og passion for det persiske køkken med udgangspunkt i egne livretter. I september 2018 udgav han kogebogen »Mine persiske livretter« (People’s Press).

Medbring: Drikkevarer, viskestykker, karklude, en god kokkekniv og opbevaringsbokse med låg til retter der er gode at gemme.

Værd at vide: Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer.