Skip to content
Closeup af gravide kvinder som dyrker vandgymnastik

Fødselsforberedelse på land og i vand - 31/7-4/9

Oplys venligst terminsdato i kommentarfeltet ved tilmelding og vælg et hold med opstart ca. 8 uger før din termin

 

Forbered dig fysisk og mentalt på fødslen til fødselsforberedelse, der er specielt tilrettelagt og undervist af uddannede jordemødre. Til ”Fødselsforberedelse på land og i vand” får du både fødselsforberedelse ”på land” (inkl. information om amning) og dejlig træning i vand for din gravide krop. 

 

Motion og fødselsforberedelse i vand er en oplagt måde, hvorpå du kan gøre noget godt for dig selv og dit kommende barn, øge velværet i graviditeten, forberede dig til fødslen og ikke mindst være sammen med andre gravide. 

 

Kurset indeholder:

 • 6 mødegange i graviditeten – først 70 minutters fødselsforberedelse på land og derefter 45 minutter i vandet. Holdet undervises af uddannede jordemødre. 

Værd at vide
Medbring gerne lidt mad og drikke.

Du er velkommen til at kontakte jordemoder Gry Fisker på jordemoder@fof.dk, hvis du har spørgsmål.

Hvorfor fødselsforberedelse på land og i vand?

 • Hvorfor er gravidsvømning godt?

  Træning i vand for gravide er en af de mest populære motionsformer blandt gravide – med god grund! Vandet giver kroppen fri bevægelighed og en vidunderlige følelse af vægtløshed og velvære. 

  Under graviditeten bliver kroppen belastet mere end normalt. Det unikke ved bevægelse i vand for gravide er, at musklerne styrkes, og leddene aflastes. Gravide med gener i lænd og bækken oplever ofte en bedring. På holdet træner vi også evnen til at slappe af og give efter – evner der kan komme dig til gode under fødslen.

 • Fødselsforberedelse "på land"

  I fødselsforberedelsesdelen på land taler vi om tiden op til fødslen og den psykiske forberedelse til denne. Vi gennemgår fødslens forskellige faser og udfordringer med veer, vandafgang og smertelindring. 

   

  Derudover taler vi også om amning og barselstiden. Vi sparrer med hinanden og kommer med input og spørgsmål. Kvinder, der har født før, bidrager ofte med egne erfaringer.

 • Fællesskab med andre gravide

  Kombinationen af teori og øvelser i vand med andre gravide skaber et unikt rum for din fysiske og psykiske forberedelse til fødslen og barselstiden. Det er vigtigt, at det er sjovt, og vi hygger os sammen – nogle kvinder ses endda flere år efter, de har gået på hold sammen.

Information

 • Dato 31.07.2024-04.09.2024
 • Adresse Køge Svømmeland
  Ølby Center 104
  4600 Køge
 • Bemærkninger Oplys venligst terminsdato i kommentarfeltet ved tilmelding.OBS! De to første undervisningsgange er fra kl. 8.00-10.25. De restererende er fra kl. 8.35-11.00.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 31.07.2024 08:00-10:25 Køge Svømmeland Berit Bjørn De Place
2 Onsdag 07.08.2024 08:00-10:25 Køge Svømmeland Berit Bjørn De Place
3 Onsdag 14.08.2024 08:35-11:00 Køge Svømmeland Berit Bjørn De Place
Se alle Se færre

Berit Bjørn De Place