Skip to content
Mærk kulturhistoriens vingesus når vi besøger Nordisk Film Studios

Nordisk Film - verdens ældste filmselskab

I hjertet af Valby ligger verdens ældste og stadig producerende filmselskab, Nordisk Film, der siden 1906 har produceret nogle af Danmarks største film, tv-programmer, talkshows, reklamer og musikvideoer. Tusindvis af produktioner har fundet sted i den magiske filmby, og nogle af filmhistoriens største stumfilmstjerner som Valdemar Psilander har netop været en del af Nordisk Film.

Hele Korsbæk fra Matador er optaget her, og Olsen-bandens mange bedrifter har udfoldet sig både i filmbyen, men så sandelig også i nabolaget – i de omkringliggende gader og bygninger, der er brugt og inddraget som kulisse.

Så vi starter turen med at gå på opdagelse i det Gl. Valby, hvor vi genskaber Olsen-bandens legendariske lokationer og scener, og måske vi finder Kjeld og Yvonnes tidligere hjem. Så skal vi på særrundvisning bag kulisserne hos Nordisk Film, der åbner portene og byder velkommen indenfor.

Her kommer vi helt tæt på de historiske scener, hører sjove anekdoter om tidens største skuespillere og produktioner, og genser filmklip og kostumer fra Olsen Banden, Huset på Christianshavn og Matador.

Så kom med til et stykke kulturhistorie og mærk områdets helt specielle filmmagi.

Værd at vide
Mødested: Pladsen Valby Tingsted ved skulpturen ”Konen med hundene”, Valby Langgade, 2500 Valby

Arrangementet inkluderer rundvisning i nærområdet og særrundvisning på Nordisk Film. OBS: Rundvisningen er desværre ikke egnet for kørestolsbrugere.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Information

  • Dato 16.04.2024-16.04.2024
  • Adresse Se Infoboks
    Nedenfor
    0
  • Bemærkninger Mødested: Pladsen Valby Tingsted ved skulpturen "Konen med hundene", Valby Langgade, 2500 Valby. OBS! Rundvisningen er desværre ikke egnet for kørestolsbrugere

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 16.04.2024 16:15-18:30 Se Infoboks Marianne Bentzen
Marianne Bentzen er rundviser hos FOF Køge Bugt
Underviser

Marianne Bentzen

Marianne Bentzen laver guidede rundvisninger hos FOF Køge Bugt med stort engagement, og hun brænder for at formidle primært nye byrum og kulturskatte.

Marianne er oprindeligt uddannet Exam.com. og har arbejdet med kommunikation, marketing og relationer inden for det private og er desuden uddannet guide med mange udflugter i bagagen til fods og i bus.

Siden 2018 har Marianne udelukkende arrangeret og afholdt guidede rundvisninger og undervist. Og som rundviser er hun kendt for at tale højt og tydeligt, være velforberedt og en god formidler. Marianne finder mange spændende kulturskatte; har gode samarbejdspartnere og udfører sine guidede ture i et energifyldt tempo.

Hvis du har nogle konkrete spørgsmål til Mariannes guidede ture eller undervisning, så er du velkommen til at kontakte hende på: mariannebentzen@gmail.com.