Skip to content
Bondebyen i Lyngby, byvandring med FOF Køge Bugt

BaseCamp og Bondebyen i Lyngby

BaseCamp og Bondebyen i Lyngby

Bondebyen i Lyngby er en af de bedst bevarede landsbyer på Sjælland, med stråtækte bindingsværkhuse og anekdoter tilhørende hvert et hus og hvert et gadehjørne.

 

Nu har Lyngby fået endnu et unikt landsbymiljø – denne gang i form af arkitekttegnede studie- og seniorboliger formet som en gigantisk slange i landskabet med offentlig adgang – på taget. Vi bestiger BaseCamps enorme tagkompleks, hvorfra vi kan se Sorgenfri Slot, Lyngby Sø og hele vejen ind til København. Herfra går vi forbi Sorgenfri Kirkegård og den historiske kro Lottenborg.

 

Fra Kongevejen, Danmarks første moderne vej, ser vi Sorgenfri Slot, Schweizerhuset og Pritzels Fabrik. Vi går forbi møllerne hvor hele Lyngbys oprindelse og udvikling ligger indlejret. Vandets kraft, vejen til hovedstaden og kongeslottet i nærheden dannede grundlaget for Lyngbys store succes gennem århundrederne. Kro, hotel, tekstilfabrik og meget andet føjede sig med tiden til området.

 

Midt i det hele ligger den 1000 år gamle Lyngby Kirke på den sødeste lille bakketop. Vi besøger C.F. Tietgens gravmonument, går ned i Estrups Fæstningskanal og forbi hospitalet Vartou, hvis penge blev indsamlet ved Kirsten Piils Kilde. Slutteligt bevæger vi os ind i Bondebyen og ser nogle af Danmarks første ældreboliger, Gyrithe Lemches barndomshjem, Lindegården og ikke mindst Støvlet Cathrines Hus.

 

Mødested: BaseCamp, Skovbrynet 26, 2800 Kongens Lyngby.

Slutsted: Torvet i Bondebyen.