Skip to content
Bondebyen i Lyngby, byvandring med FOF Køge Bugt

BaseCamp og Bondebyen i Lyngbo

Bondebyen i Lyngby er en af de bedst bevarede landsbyer på Sjælland, med stråtækte bindingsværkhuse og anekdoter tilhørende hvert et hus og hvert et gadehjørne.

 

Nu har Lyngby fået endnu et unikt landsbymiljø – denne gang i form af arkitekttegnede studie- og seniorboliger formet som en gigantisk slange i landskabet med offentlig adgang – på taget. Vi bestiger BaseCamps enorme tagkompleks, hvorfra vi kan se Sorgenfri Slot, Lyngby Sø og hele vejen ind til København. Herfra går vi forbi Sorgenfri Kirkegård og den historiske kro Lottenborg.

 

Fra Kongevejen, Danmarks første moderne vej, ser vi Sorgenfri Slot, Schweizerhuset og Pritzels Fabrik. Vi går forbi møllerne hvor hele Lyngbys oprindelse og udvikling ligger indlejret. Vandets kraft, vejen til hovedstaden og kongeslottet i nærheden dannede grundlaget for Lyngbys store succes gennem århundrederne. Kro, hotel, tekstilfabrik og meget andet føjede sig med tiden til området.

 

Midt i det hele ligger den 1000 år gamle Lyngby Kirke på den sødeste lille bakketop. Vi besøger C.F. Tietgens gravmonument, går ned i Estrups Fæstningskanal og forbi hospitalet Vartou, hvis penge blev indsamlet ved Kirsten Piils Kilde. Slutteligt bevæger vi os ind i Bondebyen og ser nogle af Danmarks første ældreboliger, Gyrithe Lemches barndomshjem, Lindegården og ikke mindst Støvlet Cathrines Hus.

 

Mødested: BaseCamp, Skovbrynet 26, 2800 Kongens Lyngby.

Slutsted: Torvet i Bondebyen.

Information

  • Dato 22.09.2022-22.09.2022
  • Adresse Se hjemmeside
  • Bemærkninger Mødested: BaseCamp, Skovbrynet 26, Lyngby. Slutsted: Torvet i Bondebyen

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 22.09.2022 13:00-14:30
Frederik Lindskov, kulturhistoriker og guide hos FOF Køge Bugt
Turleder

Frederik Lindskov

Frederik Lindskov er cand.mag i filosofi og kunsthistorie fra Københavns Universitet samt uddannet billedkunstner fra Spektrum og H.C. Høyers Malerskole.

Frederiks særlige evne er at kombinere filosofi og kunsthistorie med en praktisk indsigt, således at stoffet bliver levende og let forståeligt. Han har arbejdet som tekstforfatter på reklamebureau og har som produktudvikler en hel stribe patenter bag mig. Og hans største fortrin formidlingsmæssigt er således en grundlæggende forståelse af alle trin ved kunstnerisk skabelse - fra idé og formgivning til udførelse og implementering. 

Frederik har arbejdet som professionel omviser og foredragsholder i 15 år, og hans kunder er alt fra virksomheder og foreninger til aftenskoler såsom FOF Køge Bugt og FOF Egedal.

Som billedkunstner har han en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt af flere danske asylcentre, bl.a. Avnstrup, og har udstillet i ind- og udland og er tidligere bestyrelsesformand for Kunstnernes Efterårsudstilling.