Skip to content
Eremitageslottet Byvandring FOF Køge Bugt

Besøg på Eremitageslottet

Eremitageslottet ligger højt på en bakketop i Dyrehaven. Fra slottet er der en flot udsigt over Eremitagesletten og Øresund. Det lille jagtslot blev bygget 1736 af hofbygmester Lauritz Thurah for Christian d. 6. Kongen ønskede et sted, hvor han kunne hvile ud efter jagt og invitere gæster på middag. Eremitageslottet, som stadig står til rådighed for kongefamilien, er blevet gennemgribende restaureret. Vi vil opleve de historiske interiører med en guide, som vil fortælle om jagtslottets historie. Vi hører om navnet Eremitageslottet og får fortællinger om dramatiske parforcejagter, der sammen med et elevatorbord gjorde slottet til et helt særligt sted at besøge også dengang. Efter besøget på slottet nydes frokosten i Peter Lieps Hus, som har navn efter en tidligere skytte og skovløber, som drev traktørsted her fra 1888 til sin død i 1896.

 

Kørsel og parkering:
Det er ikke tilladt at køre i bil i Dyrehaven. 
Der kan parkeres ved Hjortekær eller Trepilehus. Derfra tager det ca. 20 - 30 minutter at gå op til slottet. Mod betaling kan der parkeres på Bakkens parkeringsplads. 
Hvis man kommer med tog, skal man forvente ca. 40 minutters gang fra Klampenborg station til Eremitageslottet.

 

Frokost:

Når vi skal gå fra Eremitageslottet til Peter Lieps Hus, tager det ca. 30 min. Der er frokost kl. 13 på Peter Lieps.

 

NB! Slottet er ikke egnet for gangbesværede og kørestolsbrugere.

 

Foto: © Stefan Grage / Pexels

Information

  • Dato 10.09.2022-10.09.2022
  • Adresse Se Infoboks
    Nedenfor
    0
  • Bemærkninger Slottet er ikke egnet for gangbesværede og kørestolsbrugere. Pris er inkl. omvisning og frokostplatte, men ekskl. drikkevarer.Mødested:Foran Eremitageslottets hovedindgang. Kørsel og parkering: Det er ikke tilladt at køre i bil i Dyrehaven. Der kan parkeres ved Hjortekær eller Trepilehus. Derfra tager det ca. 20 - 30 minutter at gå op til slottet. Mod betaling kan der parkeres på Bakkens parkeringsplads. Ankomst med tog: Hvis man kommer med tog, skal man forvente ca. 40 minutters gang fra Klampenborg station til Eremitageslottet. Frokost: Når vi skal gå fra Eremitageslottet til Peter Lieps Hus, tager det ca. 30 min. Der er frokost kl. 13 på Peter Lieps.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 10.09.2022 10:50-14:00 Se Infoboks