Skip to content

Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og senest den 1. juli er hele efterårsprogrammet online. Du kan allerede nu gå på opdagelse

Se alle nyheder
Frederiksberg Slot

Besøg på Frederiksberg Slot

Frederiksberg Slot rummer Hærens Officersskole og er normalt lukket for offentligheden, men vi har fået lov at komme indenfor på en rundvisning. Frederik d 4. havde som kronprins været på dannelsesrejse til Italien, og med inspiration fra de italienske villaer tegnede han selv de første skitser til slottet. I 1699 påbegyndtes byggeriet. Slottet er blev udvidet flere gange med bl.a. en stor dansesal og en slotskirke. Kongefamilien benyttede slottet som sommerbolig gennem århundreder. Frederik d. 6. opholdt sig her meget og var med til at gøre både slottet og haven berømt. Oppe fra slottet er der kig både over haven og mod Københavns tårne.

 

På rundvisningen viser en kadet eller en fra skolens stab rundt og fortæller om slottet og dets historie. Vi ser bl.a. Riddersalen, Marmorbadet, Det kinesiske værelse, Prinsessernes Pandekagekøkken og den smukke barokkirke. Rundvisningen giver også et indblik i livet på Hærens Officersskole og de opgaver, som officerskorpset i Hæren løser.

 

Der er mange trapper og ingen elevatorer, så rundvisningen er ikke egnet for dårligt gående.

Det er normalt tilladt at parkere i Slotsgården, såfremt der er plads.

Information

  • Dato 28.08.2022-28.08.2022
  • Adresse Se Infoboks
    Nedenfor
    0
  • Bemærkninger Mødested: Frederiksberg Slot, Roskildevej 28. Indgang gennem hovedvagten ud mod Roskildevej.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 28.08.2022 14:00-15:30 Se Infoboks Anne Cornelius

Anne Cornelius