Skip to content
Carlsbergbyen, bryggerporten

Carlsberg Byen nu og her

Carlsberg Byen nu og her

Alt skrider planmæssigt frem på Valby Bakke og Carlsberg Byen menes at være 100% færdigbygget i 2024. Det er derfor tid til, at vi går nye veje i bydelen og finder nogle af de nye perler, som vi ikke tidligere har besøgt i FOF. Turen henvender sig således både til nye og tidligere deltagere. 

Vi mødes ved Elefantporten. Herfra går vi forbi Carlsbergs nye hovedsæde samt Carls Villa og Glyptotek, inden vi bevæger os ind i selve Carlsberg Byen. Vi ser nærmere på Theodora Hus og Dahlerups Tårn, inden vi går videre til Fristrup Hus og Tu- xens Tårn. Herfra lægger vi vejen forbi Scherfig Hus og det vellykkede område med triaden Bindesbøll, Heiberg og Rahbæk Hus. Vi passerer Humlebyen, Krøyers Hus og Grønlunds Tårn, inden vi ved den gamle administrationsbygning drejer op igennem Humle Torv og Tapperitorvet og går forbi Bohrs Tårn til bryggerens gamle have. 

Her evaluerer vi Sjællands nye højdespringer, Pasteurs Tårn, der med sine 120 meter kun overgås af et enkelt tårn i Danmark. Vi slutter turen behørigt af ved Æresboligen og Gamle Carlsberg, som ligger dér, hvor hele eventyret i sin tid tog sin begyndelse. Frederik Lindskov, billedkunstner og cand.mag. i filosofi og kunst- historie får historien, visionerne og de mange mursten til at gå op i en højere enhed.

Turen er på ca. 2,5 km og egner sig ikke for langsomt gående og gangbesværede.

Mødested: Jesuskirken.
Slutsted: J.C. Jacobsens Have (ca. 300 m fra start).