Skip to content
Carlsbergbyen, bryggerporten

Carlsberg Byen nu og her

Alt skrider planmæssigt frem på Valby Bakke og Carlsberg Byen menes at være 100% færdigbygget i 2024. Det er derfor tid til, at vi går nye veje i bydelen og finder nogle af de nye perler, som vi ikke tidligere har besøgt i FOF. Turen henvender sig således både til nye og tidligere deltagere. Vi mødes ved Jesuskirken som ligger et par hundrede meter fra Elefantporten, opført af Carl Jacobsen og stilmæssigt et helt enestående bygningsværk i dansk sammenhæng. Herfra går vi forbi Carlsbergs nye hovedsæde samt Carls villa og Glyptotek, inden vi bevæger os ind i selve Carlsberg Byen.

Vi ser nærmere på Theodora Hus og Dahlerups Tårn, inden vi går videre til Fristrup Hus og Tuxens Tårn. Herfra Lægger vi vejen forbi Scherfig Hus og det vellykkede område med triaden Bindesbøll, Heiberg og Rahbæk Hus. Vi passerer Humlebyen, Krøyers Hus og Grønlunds Tårn, inden vi ved den gamle administrationsbygning drejer op igennem Humle Torv og Tapperitorvet og går forbi Bohrs Tårn til bryggerens gamle have. Her evaluerer vi Sjællands nye højdespringer, Pasteurs Tårn der med sine 120 meter kun overgås af et enkelt tårn i Danmark. Vi slutter turen behørigt af ved Æresboligen og Gamle Carlsberg som ligger dér hvor hele eventyret i sin tid tog sin begyndelse.

Frederik Lindskov, billedkunstner og cand.mag. i filosofi og kunsthistorie får historien, visionerne og de mange mursten til at gå op i en højere enhed.

Turen er på ca. 2,5 km og egner sig ikke for langsomt gående og gangbesværede. Frederik er kendt for høj og klar tale, så gruppen kan stå spredt og samtidig få det hele med.

Mødested: Jesuskirken.

Slutsted: J.C. Jacobsens Have (ca. 300 m fra start).

Information

  • Dato 06.09.2022-06.09.2022
  • Adresse Se Infoboks
    Nedenfor
    0
  • Bemærkninger Mødested: Ved Elefantporten, Ny Carlsberg Vej 100, 1760 København V.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 06.09.2022 14:00-15:30 Se Infoboks Frederik Lindskov
Frederik Lindskov, kulturhistoriker og guide hos FOF Køge Bugt
Turleder

Frederik Lindskov

Frederik Lindskov er cand.mag i filosofi og kunsthistorie fra Københavns Universitet samt uddannet billedkunstner fra Spektrum og H.C. Høyers Malerskole.

Frederiks særlige evne er at kombinere filosofi og kunsthistorie med en praktisk indsigt, således at stoffet bliver levende og let forståeligt. Han har arbejdet som tekstforfatter på reklamebureau og har som produktudvikler en hel stribe patenter bag mig. Og hans største fortrin formidlingsmæssigt er således en grundlæggende forståelse af alle trin ved kunstnerisk skabelse - fra idé og formgivning til udførelse og implementering. 

Frederik har arbejdet som professionel omviser og foredragsholder i 15 år, og hans kunder er alt fra virksomheder og foreninger til aftenskoler såsom FOF Køge Bugt og FOF Egedal.

Som billedkunstner har han en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt af flere danske asylcentre, bl.a. Avnstrup, og har udstillet i ind- og udland og er tidligere bestyrelsesformand for Kunstnernes Efterårsudstilling.