Skip to content
Frøperspektiv af fronten på Erichsens Palæ på Kongens Nytorv i København

Erichsens Palæ - Danske Bank

Erichsens Palæ - Danske Bank

Erichsens Palæ blev bygget i 1797-1800 af den kongelige hofbygmester Casper Frederik Harsdorff på foranledning af kgl. agent Erich Erichsen.

Fra 1800-1801 blev det dekoreret af Masson & Ramee, som var et af datidens fornemste dekorationsvirksomheder i Europa. Dekorationerne er inspireret fra det gamle antikke Rom og Grækenland med motiver fra mytologien. Flere af dekorationerne er direkte kopier fra de i 1749 udgravede byer efter Vesuvs udbrud
i år 79 (Pompeji, Herculanum og Stabiæ).

I dag fremstår Erichsens Palæ med dekorationer og interiør som det gjorde på Erichsens tid - og det betegnes som et af Europas bedst bevarede borgerhuse fra den florisante periode. Møbler og inventar fra datiden er indkøbt til lokalerne. Hans-Henrik Herlev vil føre gæsterne ind i historien omkring Danmark og Europa og hvad der skete på denne tid (Napoleonskrigene, Slaget på Reden, Københavns Bombardement) og hvad der førte til opførelsen af Erichsens Palæ.

Danmark oplevede i slutningen af 1700tallet den største vækst i landets historie som følge af vores neutralitetspolitik og deraf store vækst i søfart og handel på verdenshavene. En periode som førte til umådelig rigdom hos adskillige købmænd i København. Deribland agent Erich Erichsen. Vi går igennem de smuk- ke og velbevarede lokaler, hvor der fortælles om dekorationer og interiør. Gæsterne vil tillige se Bellevuesalen og Peschiers Gård.

Værd at vide
Turen egner sig ikke for gangbesværede.

Begrænset deltagerantal.

Mødested: Laksegade 7, 1063 KBH K.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.