Skip to content
Nørebro, byvandring hos FOF Køge Bugt

Et besøg i et overset københavnerkvarter der nu er verdens hippeste bydel

Et besøg i et overset københavnerkvarter der nu er verdens hippeste bydel

Det internationale magasin Time Out kårede i efterår 2021 Nørrebro til verdens hippeste bydel – foran Barcelona, New York og Paris!

 

Nordbro Tårnet, Nørrebro Bycenter og den nye metro har i de senere år føjet Nordvest til det hippe og multikulturelle byområde, og vi bliver derfor nødt til at besøge de to bydele samt Københavns højest tilgængelige udsigtsplatform i Nordbro Tårnet.

 

Vi starter selvfølgelig turen ved skulpturen ‘Nørrebros Hjerte’ ved Nørrebroparken og den Røde Plads på BIGs ’Superkilen’. Herfra går vi til områdets nye 98 m høje vartegn ’Nordbro’ og ser på de to bydeles væsentligste karakteristika oppefra. Herfra bevæger vi os igennem den grønne bypark ved det prisbelønnede boligkompleks ’Emaljeparken’ og videre forbi de spektakulære lejeboliger af BIG på Dortheavej. Vi taler om ISS-grundens ’Demokratigarage’ og Cobes bibliotek, der ligner stablede bøger.

 

Pladsen foran biblioteket blev i 2017 kåret som Danmarks bedste plads, og i pladsens bagerste hjørne finder man såmænd indgangen til Ungdomshuset.

Vi slutter turen ved boligforeningen Mønten, hvor Nordens største gavlgalleri med 16 enorme malerier nu står færdig. Her finder vi nogle af verdens bedste street artists: Lady Aiko, HuskMitNavn, Mikael B og Victor Ash. 

Mødested: Ved skulpturen ‘Nørrebros Hjerte’ ved Nørrebroparken, som ligger ud til Nørrebrogade 210, 2200 Kbh. N.

Slutsted: Rentemestervej, nær busstoppested (bl.a. linje 68 og 21).