Skip to content
ØsterGro, Byvandring på Østerbro med FOF Køge Bugt

Klimakvarteret på Østerbro

New Yorks miljøborgmester har allerede sikret sig retten til at kopiere de ambitiøse klimatiltag i Klimakvarter Østerbro – omkring Skt. Kjelds-kvarteret på Østerbro. Vi går en tur i et dansk klimaeksperimentarium med international bevågenhed.

 

Turen starter ved indgangen til Kildevældsparken, hvorfra vi følger stiforløbet »Frisporet« ind i »Vildnisset« og »Eventyrskoven«, hvor man kan gå på opdagelse mellem træer, buske og istidssten. Vi passerer regnvejrsbassinerne ved Tåsinge Plads og fortsætter til Skt. Kjelds Plads, kvarterets grønne hjerte, der nærmest fremstår som en forladt og sidenhen tilgroet byzone. Lige rundt om hjørnet – på taget af et gammelt bilauktionshus – ligger det økologiske iværksætterlandbrug »ØsterGro«. Her går vi op, hører historien bag og får økologisk kaffe og kage. Kom med, og kig ind i den grønne fremtid.

 

Mødested: Kildevældsparken, Vognmandsmarken 89, 2100 København Ø. 

Information

  • Dato 06.10.2022-06.10.2022
  • Adresse Se hjemmeside
  • Bemærkninger Mødested: Kildevældsparken, Vognmandsmarken 89, 2100 Kbh. Ø

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 06.10.2022 13:00-14:30
Frederik Lindskov, kulturhistoriker og guide hos FOF Køge Bugt
Turleder

Frederik Lindskov

Frederik Lindskov er cand.mag i filosofi og kunsthistorie fra Københavns Universitet samt uddannet billedkunstner fra Spektrum og H.C. Høyers Malerskole.

Frederiks særlige evne er at kombinere filosofi og kunsthistorie med en praktisk indsigt, således at stoffet bliver levende og let forståeligt. Han har arbejdet som tekstforfatter på reklamebureau og har som produktudvikler en hel stribe patenter bag mig. Og hans største fortrin formidlingsmæssigt er således en grundlæggende forståelse af alle trin ved kunstnerisk skabelse - fra idé og formgivning til udførelse og implementering. 

Frederik har arbejdet som professionel omviser og foredragsholder i 15 år, og hans kunder er alt fra virksomheder og foreninger til aftenskoler såsom FOF Køge Bugt og FOF Egedal.

Som billedkunstner har han en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt af flere danske asylcentre, bl.a. Avnstrup, og har udstillet i ind- og udland og er tidligere bestyrelsesformand for Kunstnernes Efterårsudstilling.