Skip to content

Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og senest den 1. juli er hele efterårsprogrammet online. Du kan allerede nu gå på opdagelse

Se alle nyheder
Kunst i folketinget, Byvandringer og rundvisninger hos FOF Køge Bugt

Kunst i Folketinget - Hvalsø

Kunst i Folketinget - Hvalsø

Via TV får vi ofte et kig ind i Folketingssalen og i forskellige udvalgsværelser. Nu kan I opleve en aften ”inden for de tykke mure” med fokus på de fantastisk mange smukke kunstværker af høj kvalitet fra flere tidsperioder. Kunsten afspejler en lang række forskellige stilarter udført af et bredt spektrum af kunstnere. Dette kommer bl.a. til udtryk i portrætter af de tidligere statsministre.

Finansudvalget holder til i et særlig smukt rum med malerier af Jens Søndergaard, og i Europaudvalgets værelse hænger malerier af Per Kirkeby, og i Landstingssalen har Erik A. Frandsen bidraget med fire store malerier. På denne omvisning vil I se og høre om udsmykningen i Folketingssalen, da der netop ikke denne aften er møde i salen. Men omvisningen byder på megen anden kunst end de få nævnte eksempler. En kunstkyndig medarbejder fra Folketinget viser rundt.

Aftenen indledes med dagens ret i Snapstinget.

Bemærk! Turen er ikke egnet for gangbesværede. Begrænset deltagerantal.

Mødested: Folketingets besøgsindgang ved den store trappe i Rigsdagsgården, Christiansborg. Bemærk venligst at mødetid er ca. 15 min. før besøgets start, grundet obligatorisk sikkerhedstjek.