Skip to content

Sydhavnen - Nordens Venedig

Sydhavnen - Nordens Venedig

Kom med på en spændende byvandring over Sydhavnens tre store industriholme - Enghave Brygge, Teglholmen samt Sluseholmen. Tre holme omgivet af vand, der igennem mere end 100 år været en vigtig brik i Københavns industrihavn. Teglholmen med sit teglværk fra 1870’erne, Enghave Brygge med H.C. Ørsteds værftet fra 1920 og Sluseholmen med Aalborg Portlands siloer fra 1940’erne.

 

Sydhavnen er udpeget til et af de nye, markante områder, der er med til at tegne fremtidens hovedstad - og forvandlingen fra industrihavn til venlige kvarterer med kanaler og ny stjernearkitektur er allerede i fuld gang. Turen begynder ved Trafiktårn Øst med udsigt over den kommende Jernbaneby og Metro på Havneholmen. Herfra går vi forbi H.C. Ørstedsværket og de nye store boligkvarterer på Enghave Brygge, som nu endelig er forbundet med Teglholmen med Cobes nye Alfred Nobels bro, der snor sig 90 meter lang henover Frederiksholmsløbet. Vi passerer verdens bedste folkeskole af JJW Arkitekter, der ligger maritimt placeret i det navnkundige ”Haveje” direkte ned til et kunstigt anlagt kanalområde.

 

Herfra er der udsigt til Havnevigens boligtårne på Islands Brygge og det naturskønne Nokken, som om få år bliver forbundet med Sydhavnen med op til flere cykel- og gangbroer. Vi går forbi Metropolis og Teglværksbroen og slutter turen på Sluseholmen, der med sine mange kanaler peger på, hvordan det samlede område vil se ud om få år.

 

Samlet distance ca. 3 km.

NB! Turen er ikke for gangbesværede.