Skip to content
Tivoli, den historiske have

Tivoli - Den historiske have

Alle kender Tivoli, men de færreste kender historien bag den sprudlende forlystelseshave der ligger som en lille tidslomme midt i København. På denne rundvisning hører vi om den historiske have fra dens begyndelse i 1843, hvor Georg Carstensen bad kongen om lov til at grundlægge haven udenfor Københavns volde. 

Det var et sted, hvor københavnerne kom for at høre musik, danse og se fyrværkeri. Der fortælles bl.a. om Pantomimeteatret, Det mauriske palads, Det kinesiske tårn og Glassalen, der uheldigvis blev bombet i under schalburgdagene. Vi hører også om berømtheder, der er kommet i haven som H.C. Andersen, komponisten H.C. Lumbye, danserinden Josephine Baker og Walt Disney. Rundvisningen slutter i den japanske have, som er Tivolis stille oase. 

Bemærk: Begrænset deltagerantal
Mødested:
Foran pantomimeteatret

Information

  • Dato 24.09.2022-24.09.2022
  • Adresse Se hjemmeside
  • Bemærkninger Mødested: Foran Pantomimeteatret i Tivoli

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 24.09.2022 11:30-13:00
Kristina Junge Jørgensen, Turleder ved FOF Køge Bugt
Turleder

Kristina Junge Jørgensen

Kristina Junge Jørgensen er uddannet Cang.mag. i fransk og italiensk og aut. turistfører i København. Hun har været guide i København siden 2004, hvor hun guider danske og udenlandske gæster på byvandringer og museumsrundvisninger. Hun har desuden mange års erfaring som foredragsholder.