Skip to content
Besøg det unikke mikrobryggeri Amager Bryghus

Unikt besøg i et mikrobryggeri

Unikt besøg i et mikrobryggeri

Set udefra ligner Amager Bryghus måske nok en hvilken som helst anden småtrist industriel bygning, som det ligger i det vindomsuste erhvervskvarter Kirstinehøj og gnubber sig ubekvemt op ad CPH – Københavns Lufthavn – i et hengemt hjørne af Amager.

Men indenfor, inde i de 30 gæringstanke og endnu flere egetræsøltønder, her hersker magien og mystikken mens simple ingredienser under en pruttende boblen omdannes til de lifligste dråber. Lokale, hundeluftende beboere på nattevandring i kvarteret hævder ligefrem, at der stråler underlige lysskær i hypnotiske farver ud fra bryggeriet i de sene nattetimer.

Denne aften får vi en unik mulighed for at høre historien og ikke mindst se det fantastiske bryggeri som de 2 hjemmebryggere, skolekammerater og gode venner, Morten & Jacob, der efter en våd bytur i 2007 konkluderede, at Amager savnede sit eget bryghus, så havde de næppe drømt om, hvor de står her 14 år senere. Ambitionerne var beskedne, målet var blot at etablere sig som Amagers foretrukne ølmærke med salg primært til lokalmarkedet. Men da en af bryggeriets første øl ved et “uheld” havnede på en amerikansk Top 50 liste over verdens bedste øl, så måtte ambitionerne finpudses og opjusteres.

I dag kan man finde Amager-øl i godt 30 lande over hele verden. Undervejs vil der selvfølgelig være mulighed for at smage på indholdet af tankene. Besøget tager ca. 2 timer og er inkl. 4 smagsprøver samt lidt snacks.

Værd at vide
Mødested: Amager Bryghus, Kirstinehøj 38B, 2770 Kastrup

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Foto: © Olle Thorup