Skip to content
HC Andersens Hus FOF Køge Bugt

Oplev to fynske perler - Johannes Larsen Museet og H.C. Andersens Hus

når turen går til Kerteminde med det smukt beliggende kunstmuseum Johannes Larsen og til Odense med det splitnye H.C. Andersens museum.

Johannes Larsen er kendt som fuglemaleren og sammen med sin hustru Alhed Larsen skabtes det enestående miljø og kulturelle samlingssted som en del af kunstnergruppen fynbomalerne. Kunsten og naturen hænger uløseligt sammen. Haven omkring deres hjem skulle bidrage med motiver til kunsten, så derfor er der mange sjældne træer og planter. I anledning af 150 året for Alhed Larsens fødsel er der en særudstilling. Hun var en moderne kvinde og kunstner med et betydeligt talent. Hun beskæftigede sig især med blomstermotiver.

Efter frokost går turen til det unikke, nye H.C. Andersens Hus. Et museumsbyggeri i international særklasse tegnet af den japanske stjernearkitekt Kenko Kuma.

Som museum og oplevelsesattraktion dyrker huset sammen med haven forundringen, fantasien og eventyroplevelser. Ligesom eventyrene slører museet linjerne mellem fantasi og virkelighed. Digterens fantastiske fortællinger udgør fundamentet for den nye type museum, der rumliggør oplevelsen af Andersens litterære univers og iscenesætter en levende verden, hvor arkitektur, lys, lyd og en strøm af billeder skaber nye møder mellem den besøgende og eventyrene. En stor del af oplevelsen kommer fra lydsporet i det headset, som guider en rundt i museet. Begge museumsbesøg indledes med introduktion, hvorefter man selv går på opdagelse.

Afgang med bus
08.30 Ølby station
Hjemkomst ca. kl. 18.00

Kr. 750  inkl. bus, entreer, introduktion og frokost ekskl. drikkevarer

Information

  • Dato 21.06.2022-21.06.2022
  • Adresse Se Infoboks
    Nedenfor
    0
  • Bemærkninger Mødested: Ølby st. Afgang kl. 8.30. Hjemkomst omkring kl. 18.00.Pris er inkl. bus, entréer, introduktion og frokost ekskl. drikkevarer.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 21.06.2022 08:30-18:00 Se Infoboks Karen Højte Jensen
Karen Højte Jensen, foredragsholder og guide hos FOF Køge Bugt
Turleder

Karen Højte Jensen