Skip to content
Sprogø, ture og oplevelser hos FOF Køge Bugt

Sprogø - En naturperle midt i Storebælt

Kom med på en enestående og sjælden tur til en af Storebælts oversete perler. En guidet tur til Sprogø er en unik oplevelse af de sjældne, da der ikke er offentlig adgang til øen for besøgende.

Mange historier og myter knyttes til den lille ø, der i årtusinder har udgjort en mellemstation for sejlads mellem landsdelene, og som i dag udgør forbindelsespunkt til Storebæltsbroen. Øen har været anvendt til beboelse, jagt og fiskeri siden 4000 f.kr. og i 1100-tallet opførte Valdemar den Store en borg på øen. I 1710 fik Sprogø status af karantænestation under koleraepidemien. I nyere tid er den kendt for kvindehjemmet fra 1922 til 1961. Den oprindelige ø er en del af en israndslinje fra Langeland til Halskov og består af flere små enkeltbakker. Der er en sjælden flora og et helt enestående dyreliv, bl.a. mange grønbrogede tudser. Ud over fortællingen om øens historie og om dens unikke natur får vi også fortællingen om Storebæltsforbindelsen og dens imponerende bygningsværker.

Turen rundt på øen varer 3 timer fordelt mellem tur til fods og rundtur i bus.

Inkl. i prisen: Bus, Storebæltsbroen, guide, frokost på Madhuset Bælt'stedet samt kaffe i bussen.

Mødested: Ølby station, kl 08.30. Hjemkomst kl. 16.00.

Bemærk: Turen er ikke egnet for gangbesværede.

Information

  • Dato 13.06.2022-13.06.2022
  • Adresse Se Infoboks
    Nedenfor
    0
  • Bemærkninger Afgang fra Ølby Station kl.08.30. Prisen inkl. bus, Storebæltsbro, guide, frokost og kaffe i bussen. Turen rundt på øen varer 3 timer fordelt mellem tur til fods og rundtur i bus, turen er ikke egent for gangbesværede.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 13.06.2022 08:30-16:00
Karen Højte Jensen, foredragsholder og guide hos FOF Køge Bugt
Turleder

Karen Højte Jensen