Skip to content

Vi er glade for at kunne genåbne fra den 17. januar! Husk mundbind og gyldigt coronapas.

Læs mere her.
Oplev sommerhøjskole i FOF Nordsjælland forår 2022

Sommerhøjskole

Sommerhøjskole

Glæd dig til tre dage med ny viden, debat, inspiration og nye bekendtskaber. Vi mødes den 1. og 3. juni til morgenkaffe og morgensang i Byens Hus i Hellerup. Den 2. juni tager vi på heldagstur til sommerlandet Sverige. Du vil møde erfarne og engagerede foredragsholdere, der alle har meget på hjerte. De glæder sig til at give dig stof til eftertanke på fængende, indlevende og humoristisk vis. 

Pris inkl. 2 x morgenkaffe/brød, frokost inkl. 1 vand/vin, eftermiddagskaffe alle dage, 4 x foredrag, 1 x heldags bustur inkl. entre og rundvisning i Sofiero Slot og Blomsterpark i Sverige.

Sted: Byens Hus, Hellerupvej 22-26, 2900 Hellerup.

Program:

Onsdag den 1. juni

9.30: Velkomst. Kaffe/brød/morgensang.
10.00: Foredrag: Journalist på Berlingske og debattør, Anne Sophia Hermansen: "Menneske er ikke noget du er – det er noget, du bliver".
12.00: Frokost
13.30: Foredrag: Fotograf og forfatter, Henrik Egede-Lassen: "Hvis jeg overlever det her, bliver det en god historie". 
Ca. 15.30: Tak for i dag

Torsdag den 2. juni

Kl. 10.00 - ca. 20.00: Heldagstur til Sofiero Slot og Blomsterpark og Kullen i Sverige med Anders Grøndahl. 
Afgang/ankomst fra Byens Hus.

Fredag den 3. juni

9.30: Kaffe/brød/morgensang.
10.00: Foredrag: Præst, teolog og forfatter, Martin Herbst: "Det moderne menneske og de syv glæder".
12.00: Frokost
13.30: Foredrag: Forfatter, cand.mag og lektor i dansk og psykologi, Ann E. Knudsen: "Værd at vide om mænd og kvinder".
Ca. 15.30: Tak for i dag

Læs mere om foredragene:

 • Anne Sophia Hermansen: "Menneske er ikke noget, du er - det er noget, du bliver"

  I Danmark mener 33% af befolkningen, at kulturbudgettet godt kan beskæres. Hvorfor? Måske fordi vi har glemt, at kultur ikke bare handler om at se en sjov film eller et pænt maleri.

  Kultur handler om værdier, og hvem vi er. Både som mennesker og som folk. Det er ikke ligegyldigt, om vi læser bøger eller ej, men alligevel åbner næsten halvdelen af danskerne enten sjældent eller aldrig en bog.

  Hvordan kan vi som forældre, skoler og biblioteker gøre dansk kultur og især litteratur relevant, og hvad skal der til for at få ordet dannelse støvet af og gjort levende igen?

  Om Anne Sophia Hermansen:
  Kulturkommentator, kritiker og litteraturhistoriker ved Berlingske og en af Danmarks mest markante og indflydelsesrige meningsdannere. 

 • Henrik Egede-Lassen: "Hvis jeg overlever det her - bliver det en god historie"

  Henrik Egede-Lassen har ofte fundet sig selv i grænseoverskridende og vanvittige situationer på grund af sin eventyrlyst, sin karriere som safarileder og sin passion for naturfotografi. Han har mødt alt fra løver og slanger til kannibaler og hajer undervejs på sine rejser. Han har stirret døden i øjnene og overlevet vilde oplevelser takket være held, tilfælde og ubehersket vovemod.

  Få historien om hvordan eventyr og farer har formet ham som person. Det bliver en eftermiddag fyldt med overraskende, spændende og nervepirrende historier fra et vildt og utroligt liv.

  Om Henrik Egede-Lassen:
  Henrik Egede-Lassen er fotograf og forfatter til den anmelderroste bog Hvis jeg overlever det her - bliver det en god historie, og står bag en række flotte tv-produktioner om naturen til bl.a. DR, BBC og National Geographic.

 • Martin Herbst: "Det moderne menneske og de syv glæder"

  Målet er mere livsmod og livsglæde. Rejsen dertil er en ny forståelse af de syv dødssynder. Martin Herbst gør op med samtidens negative, fejlagtige syn på synd og viser, at de syv dødssynder er nøglen til at forstå, hvordan vi lever helhjertet, nyder livet sammen og gør verden til et bedre sted for vore efterkommere.

  Indtil det 16. århundrede spillede de syv dødssynder – frådseri, liderlighed, grådighed, vrede, dovenskab, misundelse og hovmod – en altafgørende rolle for det vestlige menneskes dannelse og selvforståelse. Med reformationen og oplysningen bliver bevidstheden om de syv dødssynder spredt for alle vinde og ender som reklameslogans for is, vin eller øl.

  Med vanlig dedikation og indsigt vender Martin Herbst mængder af litterære og idéhistoriske sten i sin søgen efter sandheden om de syv dødssynder.

  Hvordan opstod traditionen om de syv dødssynder? Hvorfor har den spillet en afgørende rolle for det vestlige menneskes selvforståelse, dannelse og kultur? Hvem er de toneangivende dødssyndstænkere gennem historien? Var der andre end Martin Luther, der tog fejl, når de vendte de syv dødssynder ryggen? Og hvordan kan vi som moderne mennesker forstå os selv bedre og udvikle os godt ved at begribe de syv dødssynder til bunds?

  Om Martin Herbst:
  Martin Herbst er foredragsholder, underviser, rådgiver og forfatter til bl.a. De syv glæder. Forstå det moderne menneske og de syv dødssynder. Han er uddannet teolog og har været præst ved Ådum-Tarm kirker i Vestjylland og ved Korsvejskirken i Tårnby.

 • Ann-Elisabeth Knudsen: "Værd at vide om mænd og kvinder"

  Hvorfor skal mænd altid rydde op i garagen eller klippe hækken lige inden gæsterne kommer? Hvorfor kan du altid få kvinder til at arbejde gratis? Hvorfor skal du aldrig spørge en mand om noget, mens han skruer en pære i loftet? Hvorfor føler hun, de taler forbi hinanden, når han synes samarbejdet fungerer strygende? Vi kan drive hinanden til vanvid!

  Det lyder måske stereotypt og spørgsmålene er sat lidt på spidsen. Og måske bliver du lidt provokeret. Men de fleste kan komme i tanke om situationer, hvor påstandene stemmer overens med virkeligheden. Hjernen har bestemt en del af ansvaret for, at kvinder og mænd kan drive hinanden til vanvid - på jobbet såvel som i familielivet.

  Lektor i psykologi Ann E. Knudsen vil i foredraget forklare forskellen på mænd og kvinder med udgangspunkt i neurovidenskab. Du vil få motioneret lattermusklerne og ikke mindst lære, hvordan du udnytter hjerneforskellene i samarbejdet mellem kønnene - både i hjemmet og på arbejdspladsen.

  Om Ann-Elisabeth Knudsen:
  Med en baggrund som lektor i psykologi har Ann specialiseret sig i kombinationen af neuropsykologi og hjerneforskning. Hun har skrevet en lang række bøger og holdt utallige foredrag om hjernens udvikling og funktion. Derudover medvirker Ann jævnligt som ekspert i TV- og radioprogrammer.