Skip to content
Vandretur med litteratur og natur i Nivaagaard park med FOF Nordsjælland

Nivås vand - Vandretur med litteratur og natur

Nivås vand - Vandretur med litteratur og natur

Snør vandreskoene og fold alle sanserne ud! Vi skal ud i naturen og ind i litteraturen. 

Vi går fra Nivaagaard gennem varierende, lavtliggende landskaber. Undervejs passerer vi åer, kanaler, lergrave og andre vådområder, før vi endelig rammer det store hav. Dagens oplæsninger handler om vand og vandets liv og natur. For det er netop vandet, det nordøstsjællandske smeltevand, der i slutningen af den sidste istid for over 16.000 år siden strømmede mod havet og skabte det finkornede Nivå-ler, der dannede grundlag for teglindustrien og den medfølgende stationsby. 

Vi slutter turen i Nivaagaards skønne park, der rummer en lille dam grønnere end i eventyrene. Efter vandreturen har man har mulighed for at købe kaffe eller frokost i Nivaagaards Café (kræver ikke entré til museet). 

Mødested: På Nivaagaards P-Plads lige ved lågen ind til parken. 

Praktisk info: 

Vi vandrer både i natur og kulturlandskaber, og hver vandretur begynder og ender cirka samme sted – altid i gåafstand fra en station og offentlig p-plads og altid nær en hyggelig café, hvor der er mulighed for at sætte sig ind og få en kop kaffe eller lidt frokost efterfølgende. 

Turene aflyses ikke ved dårligt vejr – bare klæd dig på efter vejret. Vi går hver gang 4-5 km i middel tempo. Turen varer i alt 1,5-2 timer.

Foredraget kan købes alene eller som del af foredragspakken "Vandretur med litteratur og natur". Læs mere om foredragsrækken her.

Foto: © Tine Uffelmann / VisitNordsjælland