Skip to content
Lær at male blomster i akvarel hos FOF Nordsjælland

Blomster i akvarel og moderne teknikker

Stilleben med roser malet i akvarel kræver tålmodighed. Man skal vælge passende pigmenter, vide hvordan man blander farverne og endelig hvor meget vand der skal bruges.

På dette weekendkursus vil du lære om disse teknikker og lære, hvordan du maler i lag, vådt-i-vådt, og hvordan du tegner over toppen med en skarp våd pensel. Medbring dine yndlingsblomster på tryk, og mal dem i akvarel.

At male et akvarelmaleri kan tage flere timer at færdiggøre! Billedet kan også males i en seance, hvor man bruger lag af friske/hurtige laveringer, anvendt med omhu og omhyggelig planlægning. Derudover handler kurset om at give dig mulighed for at opleve og erfare den kreative proces. Du vil blive vejledt igennem de forskellige øvelser, fx farvelaveringer (wash eller aftoning) og tegning med våd pensel.

Dag 1: Vi vælger emne/motiver og tegner billeder i blyant og pen. Afgørende er en god tegning og en grundig forberedelse af farver, vandfarveblandinger og godt opspændt papir. Underviser viser diverse teknikker med demonstration af akvarelmaleri. Du vil få tid til at nyde akvareldemonstration masterclass som underholdning. Vi holder kaffepauser. Husk at tage madpakke med og ekstra frugt til stilleben.

Dag 2: Vi fortsætter akvarel i samme emne/motiv. Vi lærer at planlægge farvelaveringer, tegne med penslen og at sætte billedet i komposition. Demonstration af farveblandningteknikker. 

Kursus er for let øvede og øvede i akvarelteknikker. Vi bruger undervisers originale akvareller, fotokopier og/eller selve blomster i opstilling.

Medbring dine favorit feriefotos eller blomster som du vil omdanne til akvarelmaleri. Underviseren taler engelsk, dansk og russisk.

Information

  • Dato 29.04.2023-30.04.2023
  • Adresse Farum Kulturhus
    Stavnsholtvej 3
    3520 Farum
  • Lokale Atelier
  • Bemærkninger Medbring akvarelpapir i blok limet på alle 4 sider, minimum A3 eller større. Man kan eventuelt købe White Nights russiske akvarelfarver hos underviser. Komplet materialeliste og forslag til motiver sendes til deltagerne en uge før holdstart.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 29.04.2023 10:00-16:00 Farum Kulturhus Maya Korlas-Martin
2 Søndag 30.04.2023 10:00-16:00 Farum Kulturhus Maya Korlas-Martin
Underviser

Maya Korlas-Martin

Maya Korlas-Martin er født og opvokset i Rusland. Hun er aktiv akvarelkunstner og uddannet arkitektkunstner ved Kunstakademi i Sankt Petersborg, Rusland. Desuden uddannet arkitekt i Cambridge Universitet i England.

Maya har arbejdet som arkitekt og kunstner i Rusland og i Storbritannien i 16 år. 12 år i England har formet hendes individuelle kunstneriske perspektiv og skærpet hendes særlige våde akvarelstil. Hun arbejder både i ”a la prima” teknik og bruger tør teknik med lyse laveringer. Hun holder weekendkurser i akvarelmaleri, giver demonstrationer i akvarel og vejleder kursister i klassisk tegning og komposition. 

Maya udstiller sine kunstværker i fælles- og soloudstillinger i København.

Se mere på www.mayakorlas.com.