Skip to content
Vandretur med litteratur og natur i Fredensborg slotspark med FOF Nordsjælland

Fredensborgs træer - Vandretur med litteratur og natur

Fredensborgs træer - Vandretur med litteratur og natur

Snør vandreskoene og fold alle sanserne ud! Vi skal ud i naturen og ind i litteraturen. 

Vi går i Frederik Vs vilde Versailles-drøm af en slotspark ved kanten af Esrum sø og iagttager, hvordan parken løbende skifter karakter fra stramt kæmmet barokpark til prydskov med anemoner i knop undervejs. Vi ser, hvordan træerne som soldater danner alléer og symmetriske akser, og vi ser op på forårstrækronerne og lader litteraturen bringe os nærmere træernes fiktive og virkelige historier. 

Efter turen er der mulighed for at drikke kaffe eller få stillet lidt sult på Sørup kaffestue ved Esrum Sø ti minutter fra start og slutpunktet, eller på den hyggelige café Daisy i Fredensborg. 

Mødested: Indgangen til Fredensborg Slotspark på Skipperallé v. Slotsgade.  

Praktisk info: 

Vi vandrer både i natur og kulturlandskaber, og hver vandretur begynder og ender cirka samme sted – altid i gåafstand fra en station og offentlig p-plads og altid nær en hyggelig café, hvor der er mulighed for at sætte sig ind og få en kop kaffe eller lidt frokost efterfølgende. 

Turene aflyses ikke ved dårligt vejr – bare klæd dig på efter vejret. Vi går hver gang 4-5 km i middel tempo. Turen varer i alt 1,5-2 timer.

Foredraget kan købes alene eller som del af foredragspakken "Vandretur med litteratur og natur". Læs mere om foredragsrækken her.

Foto: © Daniel Overbeck / VisitNordsjælland